Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

AD Garagenieuws: Automatische versnellingsbak vraagt om specifiek onderhoud

Bij regulier onderhoud van de auto worden wel de motorolie en het oliefilter vervangen, maar de olie in de versnellingsbak meestal niet. Dit is echter wel belangrijk. Autobedrijf Kemper adviseert om automaatbakken periodiek te spoelen en te verversen.

Autobedrijf Kemper beschikt over een geavanceerde spoelautomaat met een krachtig reinigingsproces waarmee de professionals in de werkplaats de automaat versnellingsbak spoelen, reinigen en voorzien van verse vloeistof. Het spoelen gebeurt op een dynamische manier waarbij de oude vloeistof in combinatie met een krachtige reiniger door het hele systeem, inclusief alle onderdelen, wordt gepompt bij een draaiende motor.

Door tijdens het spoelen alle versnellingen van de automaat te bedienen, wordt het volledige systeem van A tot Z gereinigd. Het niet regelmatig spoelen, reinigen en verversen leidt tot vervuilde olie en een slechte smerende werking. Deze factoren veroorzaken op termijn storingen die tot dure reparaties en revisies kunnen leiden. Voorkomen is dus beter dan genezen. Autobedrijf Kemper flusht de automaat door deze aan te sluiten op een flushapparaat. Bij het flushen wordt een speciaal flushmiddel toegevoegd. Indien afgesproken vervangt Autobedrijf Kemper ook het ATF-oliefilter.

Uiteraard wordt ook de olie van de automaatbak ververst. Niet alleen de automatische transmissie wordt dus gespoeld, maar ook de automaatbak. Meestal wordt het schakelen na het spoelen ervaren als ‘nieuw’. De overgangen in de versnellingen gaan veel soepeler dan voorheen en het comfort wordt verhoogd.