Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Aircoservice van AD Autobedrijf voorkomt haperend aircosysteem

Anders dan veel mensen wellicht denken, is het aircosysteem van de auto niet onderhoudsvrij. Zelfs een goed werkend aircosysteem verliest 8 tot 10 procent koudemiddel per jaar, waardoor na enkele jaren de koelcapaciteit van de airco minder wordt. Daarnaast kan een tekort aan koudemiddel en olie de compressor van de airco beschadigen, doordat deze te weinig wordt gesmeerd. Een dure reparatie van € 800,- of meer kan het gevolg zijn.
Mensen kunnen zelf veel doen om een goede werking van de airco in hun auto te bevorderen. Bijvoorbeeld door een warme auto eerst te koelen met open ramen en deuren, zodat de meeste warmte kan vervliegen. Om condensvorming en de kans op schimmel en ongewenste geurtjes te beperken, is het verder raadzaam om de airconditioning vijf minuten voor aankomst uit te schakelen zodat de verdamper kan drogen. Bovendien helpt het om de airco minimaal eens per week tien minuten aan te zetten. Dit voorkomt lekkage door uitdroging van afdichtingen en nare luchtjes door stilstand.
Om er helemaal zeker van te zijn dat de airco nog goed werkt, kunnen autobezitters langskomen bij de aircospecialisten van AD Autobedrijf voor een gratis AircoCheck. Tijdens deze controle checkt AD Autobedrijf de werking van de airconditioning en gaan de specialisten na of het aircosysteem de temperatuur nog onder controle houdt. Indien nodig worden het koudemiddel en de olie van het aircosysteem vervangen. Met behulp van een aircoreiniger kan de airco bovendien worden gereinigd van bacteriën en schimmels en worden voorzien van een frisse geur. Door het uitvoeren van een jaarlijkse aircocontrole en een servicebeurt eens in de twee jaar, worden dure reparaties, nare luchtjes, brandende ogen en geïrriteerde luchtwegen voorkomen.