Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Autocity AVK: Trots

Trots is een woord wat u juist in deze periode meer hoort dan in de andere maanden van het jaar. Het trotse ‘ik-gevoel’ of ‘wij-gevoel’, omdat je zelf of iemand anders een bepaalde prestatie heeft geleverd en je dat heel tevreden stemt. In deze column wil ik zomaar een paar voorbeelden noemen waarbij in gedachten het woord trots opkwam en dat ik dat soms ook heb uitgesproken in een gesprek met iemand.

Dichtbij in ons gezin was ik als vader trots op mijn dochter die haar diploma haalde en haar studietijd hierbij positief kon afsluiten en meteen aan de slag kon op haar stageadres. Deze trots deelde ik ook met mijn compagnon Jos Aarnink, die ook zijn twee kinderen een diploma zag behalen na het voltooien van hun studie. Deze trotsheid is soms aangrijpend en imponerend en geeft als ouders een heel voldaan gevoel.

Ook hadden we dit jaar bij AutoCity AVK ons 20 jaar jubileum; ook daarbij was ik persoonlijk trots op ons team dat een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan dit mooie jubileum en de geleverde prestaties de afgelopen jaren.

Als ik denk aan trots dan betekend dat vaak voor mij dat ik bewondering voel bij iets wat een persoon of een groep doet of heeft bereikt. Trots op de afscheid nemende burgermeester Andries Heidema, trots op alle vrijwilligers die klaar staan voor onze medemensen, trots op mensen die positief zijn en blijven ondanks hun moeilijke momenten bij ziekte of sterfgevallen in hun directe nabijheid. Maar als ik kijk naar de sport dan ben ik trots op de Nederlandse inbreng bij het WK voetbal. De arbitrale inbreng van Björn Kuipers en zijn team waarbij Danny Makkelie als VAR vele mooie wedstrijden tot een goed einde hebben gebracht geeft een trots gevoel. Wat betekent voor u het woord ’trots’ en waar denkt u dan aan? Is dat groots, statig, respectabel, overweldigend, indrukwekkend, aangrijpend of imponerend of triomfantelijk? Zo maar wat woorden en mogelijk denkt u aan totaal iets anders.

Maar in deze column zo vlak voor de vakantieperiode hoop ik dat u ook met een trots gevoel op vakantie kunt gaan en ook trots weer terugkomt. Hopelijk heeft de gekozen bestemming voldaan, heeft iedereen die mee was genoten en is de reis voorspoedig verlopen. Veilig en tevreden weer terug omdat u ook zelf op tijd – trots zoals u bent op uw pronkstuk – uw auto heeft laten nakijken en met het juiste uitgevoerde onderhoud op reis bent gegaan. Als u dan tevreden terugkomt en wij de mooie vakantieverhalen horen ben ik trots dat ons team een bijdrage heeft mogen leveren voor uw trotse vakantie.

Fijne vakantie met veilige kilometers en geniet er van.
René Temmink.