Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Citroën toont C5 Aircross

DEVENTER – Citroën brengt later dit jaar de nieuwe C5 Aircross op de markt. Dit is een échte SUV met een geheel eigen karakter. Met het mooie uiterlijk en flexibele karakter moet de C5 kopers weten te overtuigen van Citroën’s SUV-ambities.

De 4,5 meter lange SUV kreeg een sterk en dynamisch uiterlijk zonder te agressief over te komen. Zo kreeg het een brede en imposante voorkant, hoge motorkap en karakteristieke elementen zoals de ‘airbumps’ en de grote wielen van 72 centimeter. Ook de bodemvrijheid van 23 centimeter, dorpel- en wielkastbescherming maken duidelijk: de C5 is er niet alleen voor de show.

Comfortabel
Citroën haast zich wel om het comfortabele karakter te benadrukken; iets waar het merk natuurlijk bekend om staat. Zo genieten de passagiers van opties zoals het schuif-kanteldak voor panoramisch zicht, een ruim en functioneel interieur en geraffineerd gebruik van materialen. De C5 Aircross is geheel naar wens van de koper samen te stellen, met ruim 30 mogelijke kleurcombinaties voor de carrosserie en interieur. Het is de meest flexibele SUV in zijn segment, met in vijf standen verstelbare en wegklapbare rugleuningen en in twee hoogtes verstelbare bagagevlioer.

Platform
De C5 Aircross krijgt een mooi platform met robuust Progressive Hydraulic Cushions-veersysteem.Leverbaar met een tweetal PureTech beznzinemotoren en drie diesel-opties. De Citroën C5 Aircross is vanaf dit najaar te bestellen bij Citroën-dealers, waaronder Automobielbedrijf Coolen aan de Laan van de Dierenriem 38 in Apeldoorn. De exacte prijzen voor de modellen zijn nog niet bekend.