Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Citroën introduceert de nieuwe C3 Aircross

Citroën heeft de C3 Aircross geïntroduceerd. De nieuwe C3 Aircross is een compacte SUV die zich onderscheidt met zijn originele en moderne uitstraling. Eind dit jaar staat deze nieuweling bij Citroën-dealer Coolen aan de Solingenstraat in Deventer.

Het carrosseriedesign beschikt over dezelfde stijlkenmerken als andere Citroën modellen van dit moment en tegelijkertijd over alle kenmerken van een robuuste SUV. Het model biedt vele personalisatiemogelijkheden. Perfect bij zijn SUV-karakter passen de systemen Grip Control en Hill Descent Assist, waarmee deze auto ook buiten de gebaande paden uit de voeten kan. De C3 Aircross onderscheidt zich met een uniek carrosseriedesign alsmede een moderne, onverzettelijke uitstraling. Zijn compacte en hoge carrosserie (4,15 m lang, 1,76 m breed en 1,64 m hoog) benadrukt het lijnenspel van dit model. Als echte SUV is de nieuwe Aircross voorzien van spatbordverbreders op de wielkasten en side skirts in matzwart. Aan de zijkant valt de horizontale balans op, terwijl de fraaie achterlichten ware eyecatchers vormen. De achterste zijruiten, waarvan de C-Aircross concept car reeds een voorproefje gaf, zijn gemaakt van polycarbonaat en ze zijn voorzien van een dunne gekleurde laag, wat voor een opvallend grafisch contrast op de C-stijlen zorgt. Met hun ‘Venetian blind’ effect ogen ze niet alleen opvallend, ze onttrekken ook het interieur van de auto aan het zicht zonder dat dit ten koste gaat van de hoeveelheid licht in het interieur en het zicht naar achteren toe. Net als de nieuwe C3 hebben de Citroën-designers de nieuwe C3 Aircross een uiterlijk gegeven dat klanten grotendeels naar eigen inzichten kunnen vormgeven. Zo kan het dak in verschillende kleuren worden uitgevoerd en zijn er diverse Colour Packs voor de carrosserie verkrijgbaar. Om de styling van deze compacte SUV te benadrukken, zijn tal van zaken voorzien van kleurrijke details, zoals de dakreling, de achterlichten, de buitenspiegelkappen, de omlijstingen van de koplampen en naafkappen van de wielen.

De C3 Aircross biedt een groot aantal personalisatiemogelijkheden. Ook het interieur kan grotendeels naar wens worden samengesteld, met keuze uit 5 ambiances. Voor het interieurdesign van de C3 Aircross dienden bijvoorbeeld de mode- en interieurwereld als inspiratiebron. De nadruk ligt op strakke lijnen, een design dat bescherming uitstraalt, een perfecte afwerking en het gebruik van verschillende texturen op het dashboard.