banner lesscherbanner lesscher

Citroën komt met nieuwe generatie Berlingo


DEVENTER – Citroën presenteerde afgelopen maand de nieuwe generatie van de succesvolle Berlingo. De nieuwe personenversie komt de tweede helft van dit jaar naar ons land.

De Citroën Berlingo is al sinds de introductie in 1996 een geliefde keuze voor zowel de ondernemer als de familie die iets meer te vervoeren heeft. Met de nieuwe Berlingo speelt Citroën nog beter in op de wensen van deze brede groep gebruikers. Zo groeide de laadruimte met 100 liter naar 775 liter; hierdoor is deze nog veelzijdiger.

Presentatie
De derde generatie werd deze maand voor het eerst aan het brede publiek getoond tijdens de autosalon in Genéve. De Berlingo kreeg een facelift waardoor deze herkenbaar is als een moderne Citroën. Natuurlijk voerde het merk ook diverse onderhuidse verbeteringen door. Zo zijn er negentien rijhulpen aan boord, waaronder een heads-up display die ervoor zorgt dat u nooit de ogen van de weg af hoeft te halen.

Motoren
De kopers kunnen later dit jaar kiezen uit diverse motoren. Dit zijn 1,5-liter dieselmotoren van 55, 74 en 96 kW (75, 100 en 130 pk) en 1,2-liter benzinemotoren van 81 en 96 kW (110 en 130 pk). Ook is een achttrapsautomaat mogelijk.

Introductie
Automobielbedrijf Coolen geeft u graag meer informatie over deze nieuwste telg die binnenkort te bestellen zal zijn. Kom langs aan de Laan van de Dierenriem 38 in Deventer om kennis te maken met het Citroën-gamma of kijk op: www.coolen.info.