banner lesscherbanner lesscher

De nieuwe Mercedes-AMG C 63-modellen – meer individualiteit voor de krachtigste C-Klasse

 

 Krachtige V8-motoren, fascinerende rijdynamiek en een uitrusting met een duidelijke autosportlink hebben van de topmodellen van de Mercedes-AMG C-Klasse ware bestsellers gemaakt. De C 63 vormt de perfecte belichaming van het performance- en sportwagenmerk en biedt nu als Limousine, Estate, Coupé en Cabriolet nog meer dynamiek en een moderner interieur met meer individualiseringsmogelijkheden. De AMG SPEEDSHIFT MCT 9G-transmissie met natte wegrijkoppeling zorgt voor nog snellere schakelreacties. De 4,0-liter V8-biturbomotor is leverbaar in twee vermogensvarianten met 350 kW/476 pk of 375 kW/510 pk voor alle vier de carrosserievarianten en zorgt voor prestaties op sportwagenniveau. De topsnelheid van de C 63 S Limousine en Coupé bedraagt 290 km/h. Voor nog meer rijplezier zorgen ook de rijprogramma’s, waarmee het karakter van de achtcilindermotor nadrukkelijker aan de persoonlijke voorkeuren kan worden aangepast. Het exterieur van de nieuwe C 63 is veder aangescherpt: de AMG-grille benadrukt de merkidentiteit en de krachtige uitstraling. Het interieur heeft nu een volledig digitaal combi-instrument met AMG-displays en de nieuwe generatie AMG stuurwielen.

De indrukwekkende rijdynamiek is voor een belangrijk deel te danken aan het nieuw afgestelde stalen AMG RIDE CONTROL-onderstel met adaptief verstelbare demping, het elektronisch geregelde sperdifferentieel op de achteras dat nu bij alle C 63-varianten standaard is, en de dynamische motorsteunen, die bij alle C 63 S-modellen standaard is.

Nog meer nadruk op de merkidentiteit: het exterieurdesign

Het exterieur van de nieuwe C 63 onderstreept de merkidentiteit van de performance-modellen met de AMG-grille met verticale lamellen in hoogglanzend chroom. Met een nieuw vormgegeven dwarsvin in de buitenste luchtinlaten benadrukt de voorskirt in A-wing design de breedte van de auto.

Van opzij vallen naast de sportieve dorpelverbreders ook de nieuwe, aerodynamisch geoptimaliseerde lichtmetalen AMG-velgen op. De speciaal vormgegeven buitenste aeroringen en de geometrie van de spaken, die is geoptimaliseerd in de windtunnel, zorgen voor een betere luchtstroming rondom de wielen en daardoor voor meer aerodynamische efficiëntie. Daarbij bereikten de ontwikkelaars de optimale mix van aerodynamica, gewicht en remkoeling, voor een maximale performance en een optimale efficiëntie.

Er is keuze uit twee aerodynamisch geoptimaliseerde velgen voor de C 63: de standaarduitvoering is uitgerust met 18 inch tienspaaks aerovelgen, tantalgrijs en glansgedraaid. Standaard bij de S-varianten en als optie leverbaar voor de standaarduitvoering zijn 19 inch vijf-dubbelspaaks velgen, eveneens tantalgrijs en glansgedraaid.

Nieuw vormgegeven achterzijde

Ook de achterzijde straalt, met twee dubbele uitlaatsierstukken in hoogglanzend chroom, kracht uit, wat nog eens wordt versterkt door de nieuwe, expressievere diffusor. De S-variant heeft daarnaast een diffusorpaneel. De achterskirt met zijdelingse air curtain-look verbetert de karakteristiek van de luchtstroom aan de achterzijde, wat ook geldt voor de spoilerrand op het kofferdeksel (Estate: dakspoiler) in carrosseriekleur.