Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De nieuwe Suzuki Jimny

TWENTE – Suzuki’s nieuwste generatie van de Jimny komt eind dit jaar in de Nederlandse showrooms. Suzuki maakte onlangs de eerste details bekend van de vierde generatie.

De Suzuki Jimny heeft een rijke geschiedenis. Het eerste model stamt uit 1970, gevolgd door de tweede generatie in 1981 en de derde generatie stamt inmiddels uit 1998. De nieuwste telg liet dus even op zich wachten. Suzuki ging dus zeker niet over één nacht ijs om een waardige opvolger te creëren. Suzuki verkocht tot en met maart 2018 wereldwijd maar liefst 2,85 miljoen Jimnys, waarmee het één van de succesvolste modellen ooit is.

Compact werkpaard
De nieuwe Jimny deelt onmiskenbaar het DNA van zijn voorgangers. Een stoer werkpaard met strakke, rechte lijnen, zwarte grill, bumpers en spatbordverbreders en natuurlijk de kenmerkende 4×4-aandrijving. De Jimny is niet alleen geliefd qua zijn uiterlijk, ook de echte prestaties in het terrein overtuigden menig koper. Het sterke ladderchassis en de lage gearing helpen hier sterk bij. De Jimny krijgt een hoekig en stoer interieur met natuurlijk moderne eisen zoals een centraal touchscreen voor audio en navigatie. De Jimny is leverbaar met diverse nieuwe kleuren, waaronder trendy combinaties zoals ‘Kinetic Yellow met zwart dak. Suzuki zal de definitieve specificaties voor de motoropties en bijbehorende prijsstellingen dit najaar bekendmaken.