Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De youngtimer regeling: de moeite waard?

DEVENTER – Voor auto’s van 15 jaar en ouder gelden speciale, voordelige bijtellingsregels. Een oudere, tweedehands auto voor zakelijk gebruik biedt bijzondere voordelen die voor ondernemers zéér interessant kunnen zijn! Want 35% bijtellen over de dagwaarde van een 15 jaar oude auto wordt ineens heel interessant in vergelijking met 20 of 25% bijtellen over de cataloguswaarde van een jonge of nieuwe auto. Bovendien is het al lang niet meer zo dat auto’s van 15 jaar versleten of ‘op’ zijn.

Met een beetje gezond verstand van uzelf of een autotechnisch adviseur vindt men een goede auto met weinig kilometers voor vele jaren rijplezier en die lage bijtelling. Mooie bijkomstigheid is dat door de lagere aanschafprijs auto’s in beeld komen waar men anders niet aan had gedacht. Tevens valt één van de andere vaste kosten, namelijk die van de verzekeringspremie, vaak voordeliger uit.

In de werkplaats van Bella Macchina bedienen we vaker zakelijke klanten met een fraaie Alfa 166 3.2 V6 of Alfa 156 GTA. Auto’s voor liefhebbers afkomstig van Import met lage kilometerstanden en voorzien van veel extra’s. Natuurlijk is het nog voordeliger om een auto in een simpele uitvoering als youngtimer te rijden. Een Alfa 156 1.8 bijvoorbeeld heeft een dagwaarde van 2.000 euro. Die rijdt je zakelijk voor een lachwekkende bijtelling van nog geen 60 euro! Wel zijn deze ‘gewone’ auto’s wat moeilijker te vinden met een lage kilometer stand, maar het is te doen. Voor de nabije toekomst bevelen we onder andere de Maserati Quattroporte model 2004 aan. Een echte luxe ‘executive’ Italiaan met een door Ferrari gebouwde 4,2 V8 van 400 PK die je met 100.000 km op de teller kunt vinden voor 17.500,- euro. De dagwaarde zal op ongeveer 10.000,- euro uitkomen en dat betekent vanaf 2019 een bijtelling van nog geen 300 euro per maand.

Al met al voor veel, vaak kleinere ondernemers een regeling om eens aandacht aan te besteden. Je kunt er op je maandelijkse autokosten behoorlijk mee besparen of een luxe, snelle auto uit het hoge segment rijden voor een meer betaalbare prijs. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en heeft u een voorliefde voor Italiaanse automobielen dan kunt u natuurlijk bellen of mailen met Bella Macchina. Kijk ook op: www.bellamacchina.nl of bel: 0570-633 153