Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Honda Urban EV najaar 2019 verwacht Bij Honda Wesselink

Urban EV Concept

APELDOORN – De Honda Urban EV werd eind vorig jaar gepresenteerd op de IAA in Frankfurt als een concept en kon daar al rekenen op een warm onthaal. Nu bekend is dat de trendy stadsauto daadwerkelijk in 2019 op de Europese markt zal verschijnen, is het enthousiasme alleen maar groter. Ook bij Honda Wesselink zal het nieuwe model volgend jaar in de showroom te vinden zijn.

Honda heeft voor het design van hun nieuwe volledig elektrische model naar de oude Civic van de jaren ’70 gekeken en heeft stoer en schattig weten te verenigen in een uniek retromodel. Na de presentatie eind 2017 werd er nog maanden over de hatchback met retro-elementen gepraat. Afgelopen juni is de Honda Urban EV op een autoshow in Turijn zelfs nog uitgeroepen tot de beste concept car van 2018. Door de vele positieve reacties op Honda’s nieuwste creatie is besloten dat de auto in 2019 zijn intrede in de diverse showrooms in het land zal doen.

Futuristisch
Naast de retro-uitstraling oogt het model ook futuristisch. En niet alleen het design is futuristisch te noemen, ook het feit dat het een elektrische auto is maakt deze Honda klaar voor de toekomst. Honda draagt daarmee bij aan haar ambitie, dat in 2030 ten minste tweederde van haar auto’s hybride of volledig elektrisch aangedreven is. Concrete specificaties van de aandrijflijn zijn nog niet bekend. Daarnaast beschikt het nieuwe model over de Honda Automated Network Assistent, een door Honda gecreëerd artificial intelligence systeem dat leert van de bestuurder door zijn of haar emoties te detecteren. Als laatste dragen de achteruitkijkcamera’s op de plaats van de buitenspiegels en de grille die teksten kan weergeven bij aan het futuristische gevoel. Wilt u meer informatie over de Honda Urban EV? Loop eens binnen bij Honda Wesselink aan de Laan van de Dierenriem 35 in Apeldoorn of aan de Solingenstraat 7 in Deventer. Kijk ook op: www.honda-wesselink.nl