banner lesscherbanner lesscher

Nieuwe Dacia Duster binnenkort in showroom Munsterhuis


TWENTE – Dacia wist zich in Europa een stevig deel van de SUV-taart toe te eigenen met de in 2009 gepresenteerde Dacia Duster.

Inmiddels zijn we acht jaar verder en zet Dacia het Duster-succes voort met een volledig nieuwe generatie die binnenkort in de showroom staat bij Munsterhuis met vestigingen in Enschede, Hengelo en Rijssen. Sinds de lancering van de Duster hebben in ons land een kleine 8.000 kopers de weg naar de Dacia-showroom weten te vinden. Met name buiten Nederland is de nuchter ingestelde Duster een groot succes. Meer dan 2 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd inmiddels verkocht, het is dus niet zo gek dat Dacia de tweede generatie Duster geen wereldschokkend nieuw uiterlijk heeft gegeven.

Sterke lijnen
Hoewel elke lijn die ontwerper Laurens van den Acker voor de nieuwe Duster op papier heeft gezet volledig nieuw is, lijkt de nieuwe Duster sterk op z’n voorganger. Zo is de voorruit 100 mm meer naar voren geplaatst, wat de interieurruimte ten goede komt. Het nieuwe front springt in het oog en ook de achterzijde met de compleet nieuwe achterlichtunits is een aandachtstrekker. Led-dagrijverlichting is standaard aanwezig.

Mooi platform
De Duster staat nu op 17- in plaats van 16-inch metend lichtmetaal. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is er veel veranderd. Het dashboard is volledig nieuw vormgegeven en is samengesteld uit hoogwaardigere materialen. Dacia zet in op fraaiere kunststoffen en kleinere naden tussen diverse onderdelen, zowel in het in- als exterieur. Op technisch vlak borduurt de nieuwe Duster voort op zijn voorganger. Dat betekent dat we onderhuids in de basis hetzelfde platform tegen gaan komen. Dacia zet in op de bekende 125 pk sterke TCe 125 en de 110 pk sterke diesel, de dCi 110 wat betreft motortechniek. Op veiligheid- en snufjesgebied is de Duster behoorlijk opgewaardeerd, met onder meer Keyless Entry en Lane Assist op de optielijst. Voor meer informatie over de nieuwe Dacia Duster bent u welkom in de showroom van Munsterhuis.