banner lesscherbanner lesscher

Nieuwe Kia Sportage eind dit jaar in showroom

RIJSSEN – De vernieuwde Kia Sportage is eind dit jaar verkrijgbaar bij Kia-dealer Beltman. Kia presenteerde onlangs een frisse restyling van de dit geliefde model.

De Sportage krijgt eind dit jaar een fris nieuw uiterlijk, maar de veranderingen gaan verder. Zo pakt Kia ook het interieur aan en onderhuids zijn er diverse verbeteringen gepland. Aan de buitenkant zal deze te herkennen zijn aan de nieuwe voor- en achterbumpers, gewijzigde lichtunits, lichtmetalen wielen van 16, 17 of 19 inch en vijf nieuwe carrosseriekleuren. Naar wens zijn er optioneel verchroomde instaplijsten en metallic skid plates voor extra stoere looks. Het interieur krijgt onder meer nieuwe bekleding en leer met accenten in de GT-line. Het motorgamma wordt ook opgefrist, met een nieuwe 1.6 liter CRDI-motor die Kia’s schoonste ooit is. Ook de nieuwe 2.0 diesel mild-hybrid EcoDynamics+ motor biedt een goede combinatie van prestaties én een 4 procent lagere CO2-uitstoot. Deze motor krijgt elektrische energie van een 48-voltbatterij voor acceleratie; onderdeel van Kia’s bredere strategie om meer elektrische voertuigen in de markt te zetten de komende jaren.

Veiligheid voorop
De nieuwe Sportage moet ook bijzonder veilig worden; zo krijgt deze een Around View Monitor voor nog makkelijker inparkeren, een waarschuwing bij vermoeidheid van de bestuurder en slimme cruise control met Stop&Go-functionaliteit.

Bestseller
Kia verwacht dat de nieuwe Sportage het succes van de huidige versie voort zal zetten. Kia verkocht afgelopen jaar maar liefst 131.000 exemplaren van de Sportage; dit staat gelijk aan ongeveer een kwart van Kia’s totale verkoop in Europa. Het merk maakt later dit jaar de prijzen bekend.

Maak kennis
Autobedrijf Beltman in Rijssen laat u later dit jaar graag kennismaken met de nieuwe Sportage. Of kom nu langs om de huidige bestseller te bekijken voor een vrijblijvende proefrit. U bent welkom aan de Jutestraat 3 in Rijssen. Kijk ook op: www.beltmanrijssen.nl