Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Opwindende Nissan LEAF NISMO Concept sportief

Nissan to show LEAF NISMO Concept at Tokyo Motor Show

Nissan presenteerde tijdens de Tokyo Motor Show in oktober een aantal opwindende concept- en productiemodellen. Een van de studiemodellen is de LEAF NISMO Concept die niet alleen sportief is vormgegeven, maar ook daadwerkelijk sportiever rijdt.

De Nissan LEAF NISMO Concept heeft een sportief exterieurdesign ontworpen door NISMO. Toepassing van NISMO-autosporttechnologie resulteert in verbeterde aerodynamica en minder lift, zonder afbreuk te doen aan de uitstekende Cw-waarde van de nieuwe LEAF. Het zwarte interieur heeft de voor NISMO typische rode accenten en creëert zo een opwindend en uiterst sportief gevoel.

Op de weg biedt de Nissan LEAF NISMO Concept een uitdagend rijgedrag, onder meer dankzij een sportievere wielophanging en high-performance banden. Tuning van het motormanagement resulteert in een directe acceleratie bij elke snelheid. De LEAF NISMO Concept combineert het duurzame karakter van een elektrische auto met het opwindende rijgevoel waar NISMO al sinds de beginjaren om bekend staat.

De compleet nieuwe, 100% elektrische Nissan LEAF werd in september 2017 gelanceerd en is voorzien van diverse innovaties, waaronder ProPILOT waarmee de nieuwe LEAF deels zelfstandig kan rijden binnen een rijbaan. Dankzij ProPILOT Park parkeert de auto zichzelf automatisch in een geschikt parkeervak in. Accelereren, remmen, sturen, schakelen en het activeren van de handrem: de bestuurder hoeft niets meer te doen. Met het nieuwe, ingenieuze e-Pedal kan de bestuurder de LEAF starten, wegrijden en stoppen met gebruik van slechts een pedaal.. Dat maakt het rijden veel minder inspannend, met name in druk stadsverkeer.

De nieuwe Nissan LEAF kan al besteld worden en wordt na de jaarwisseling verwacht in de showroom van dealer Beltman aan de Juteweg in Rijssen.