Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Primeur Kia Picanto en Stinger op de Autosalon van Genève

Tijdens de Autosalon in Genève, die van 9 tot en met 19 maart plaatsvond, zijn de Kia Picanto en de Kia Stinger geïntroduceerd. De nieuwe high-performance sportsedan Kia Stinger beleefde zijn Europese primeur; voor de nieuwe Kia Picanto was het een wereldprimeur.

Tot slot werd ook de kersverse Rio getoond. De Stinger presenteerde zich in Genève als de krachtigste en snelste Kia ooit. De Stinger is elegant, snel en stijlvol en maakt een krachtige indruk dankzij slanke flanken, sierlijke welvingen en krachtige heupen. Er is plaats voor vijf volwassenen, plus bagage. Kia levert de Stinger in Europa met drie motoren oplopend tot een vermogen van 370pk (!) en is leverbaar met achter- en vierwielaandrijving, evenals diverse DRiVE WISE-rijhulpsystemen, adaptieve wielophanging (Dynamic Stability Damping Control) en Drive Mode Select met vijf verschillende rijmodi. De productie van de Stinger voor Europa start in het vierde kwartaal van 2017. Of de Stinger naar Nederland komt, is nog niet bekend. De nieuwe Picanto is vanaf eind maart 2017 leverbaar in Nederland. Op de Autosalon van Genève maakte de nieuwe Picanto een statement met een gewaagd, modern design, nieuwe technologieën en toonaangevend gebruiksgemak. De instapversie van de succesvolle A-segmenter van Kia, de 1.0 EconomyLine, is leverbaar vanaf € 11.725,- met onder meer centrale vergrendeling, getinte ruiten achter, radio en automatisch inschakelende verlichting.
De Rio met een vanafprijs van € 14.925,- is sinds februari jongstleden leverbaar in Nederland en is nu al een succes te noemen. Er is veel aandacht voor deze compacte middenklasser en de orderportefeuille groeit gestaag. Ter introductie van dit model zijn er zo lang de voorraad strekt zogenaamde First Edition uitvoeringen leverbaar. Deze hebben een extra voordeel van € 500,-.
Vooruitlopend op de komst van de nieuwe Picanto is Kia-dealer Van Mossel inmiddels begonnen met de uitverkoop van de huidige voorraadmodellen. Voor eensuperscherpe prijs van € 11.474,- rijklaar kunnen klanten de eigenaar worden van een Picanto 1.0 5-deurs EconomyPlusLine Navigator met extra uitgebreide standaarduitrusting. Voor een meerprijs van € 495,- is de Kia Picanto ook met metallic lak leverbaar. De Apeldoornse Kia-dealer heeft nog exact 32 exemplaren van de Kia Picanto op voorraad staan in de showroom aan de Oude Apeldoornseweg 40b.