Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Toyota zet in op de Fun-Factor met de nieuwe Aygo

TWENTE – Autorijden moet leuk zijn! Toyota zet dit jaar sterk in op de echte ‘fun-factor’, met de compacte en speelse nieuwe Aygo. De jongste telg uit Toyota’s compacte familie biedt weer wat updates maar ook innovaties ten opzichte van het vorige model.

Bij de dealer staat al een fris gewassen exemplaar voor ons klaar. Deze nieuwe Aygo is ook uitgerust met het OUTglow pakket dat naast de stralende witte lak ook mooie rode accenten toevoegt aan de zijflanken, bumper en spiegelkappen.

Flexibel mobiel
Hoeveel auto heb je eigenlijk nodig? Dit is een vraag die veel autokopers zich tegenwoordig stellen. Hoewel veel mensen kiezen voor de grotere crossovers van onder meer Toyota zelf is ook de compacte, wendbare auto een geliefde keuze bij kopers. Ze bieden veel mobiliteit in een zuinig en wendbaar voertuig, tegen lage vaste kosten en met Toyota’s uitstekende reputatie voor betrouwbaarheid. De Aygo is dan ook mooi gesitueerd in de gebruikelijk driehoek van kosten, rijgenot en flexibiliteit. Niet voor niets is Toyota’s slogan voor de nieuwe Aygo dan ook ‘Just Go!’. Gaan en staan waar je wil, zonder zorgen. Zeker wanneer u zoals een groeiend aantal kopers kiest voor de private lease.

Sportief en compact
De nieuwe Aygo is meer een evolutie dan een revolutie op het gebied van styling. De nieuwe generatie kreeg de herkenbare lijnen en contrasterende vlakken die we nog kennen van de vorige versie. Aan de voorkant is de nieuwe versie herkenbaar door het prominente X-ontwerp, waarbij de lijnen van de bumper doorvloeien in de motorkap en de verlichting. Dit alles loopt dan weer visueel door naar de A-stijl, zodat de nieuwe Aygo een heel vloeiende lijn kreeg. De koplampen kregen een wat agressiever uiterlijk met wat ‘oogschaduw’ onder het oog. LED-dagrijverlichting voor en LED-achterlichten zorgen niet alleen voor goed zien, maar ook zeker gezien worden. Toyota’s oog voor detail is duidelijk te voelen in de puntjes op de i qua design, zoals de mooie lichtmetaal geborstelde velgen en de rode accenten. De Aygo is verkrijgbaar in zowel 3- als een praktische 5-deurs variant, afhankelijk van het gekozen model.

Eenmaal achter het stuur voelen we ons gelijk thuis; ook hier geen grote revoluties. Toyota koos voor meer functionele upgrades in het interieur die een brede groep gebruikers aan moet spreken. De insteek van een ‘persoonlijk’ en vooral fun interieur komt ook hier goed door; diverse opties qua accenten en uitrusting zorgen er voor dat de nieuwe Aygo geheel naar wens van de uiteindelijke koper af is te stemmen. De stoelen zijn comfortabel en zeker voorin is het goed toeven. De ruimte achterin is natuurlijk wat beperkt, maar het is is zeker niet belemmerend klein. De bagageruimte is 158 liter. Het interieur kreeg extra geluidsisolatie voor een aangenaam stille rit.

Verbonden en muzikaal
Natuurlijk is smartphone-connectiviteit een vereiste tegenwoordig. Aygo’s entertainmentsysteem met 7 inch touchscreen spreekt tegenwoordig een goed woordje Apple en Android, waardoor je altijd verbonden blijft met de telefoon. Apps worden getoond op het scherm en alles is met de stem te bedienen. Voor de echte liefhebber is er het X-beat audiosysteem als optie, dat bestaat uit 150 watt speakers, 150 watt tweeters en een 160 watt subwoofer, alles van het audiomerk BLAM. Samen zorgen zij voor een subliem geluid. De telefoonverbinding zorgt voor praktische functies zoals actuele verkeersinformatie.

Veiligheid voorop
Natuurlijk is ook veiligheid een belangrijke afweging voor uw volgende auto. Zowel passieve als actieve veiligheid kregen weer de nodige updates. Toyota noemt dit het Safety Sense systeem, een benaming voor het pakket van veiligheidsvoorzieningen dat u uit de problemen probeert te houden. Bij snelheden van 10 tot 80 kilometer per uur kan dit waarschuwen voor gevaar. Het remt niet zelfstandig, maar kan wel de remmen ‘op scherp’ zetten om een noodstop makkelijker te maken.

Prestaties
Het rijgedrag van de nieuwe Aygo is vergeljikbaar met de vorige versie; gewoon goed. De Aygo blijft wendbaar en komt goed mee in het stadsverkeer. Qua motoren is de keuze snel klaar: de Aygo is alleen leverbaar met de 1.0 WT-I motor met naar keuze een handgeschakelde of X-Shift automaat. Het gecombineerde brandstofverbruik is 3.8 liter per 100 kilometer voor de handgeschakelde bak, 4,82 liter per 100 kilometer voor de automaat. De motoren voldoen aan de strenge milieu-eisen voor een zeer lage uitstoot.

Het kostenplaatje
De nieuwe Aygo is leverbaar in diverse edities met een respectabele optielijst om alles naar wens samen te stellen. De Aygo begint bij 11.695 euro voor de driedeurs basisversie. De X-Fun uitvoering voegt radio, airconditioning en audiostreaming toe vanaf 13.145 euro. De X-Play versie omvat het grotere 7 inch multimediascherm en 15 inch lichtmetalen velgen vanaf 13.895 euro. De X-First editie voegt onder meer het X-Beat audiosysteem toe, vanaf 14.945 euro. De X-Cite editie begint bij 15.245 euro en de meest rijkelijk uitgeruste X-Clusiv edities bij 16.495 euro. Natuurlijk kan uw dealer u vertellen over alle opties en bijbehorende kostenplaatjes, maar ook over de voordelen van private lease. Zo least u al een nieuwe Aygo vanaf 199 euro per maand. Hier zitten dan alle vaste kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud bij inbegrepen – u betaalt alleen de benzine.

Pluspunten

+ Betaalbare mobiliteit.
+ Veilig en comfortabel.
+ Uitgebreide connectiviteit.
+ Fris redesign op veel punten.
+ Naar wens samen te stellen.

Vanaf-prijzen

Aygo X: 11,695 euro
Aygo X-Fun: 13.145 euro
Aygo X-Play: 13.895 euro
Aygo X-First: 14.945 euro
Aygo X-Cite: 15.245 euro
Aygo X-Clusiv: 16.495 euro

Maak kennis
Autobedrijf Toyota Wagenmaker laat u graag kennismaken met de nieuwste Aygo en alle mogelijkheden. Kom langs aan de Solingenstraat 1 in Deventer of aan de Steenbokstraat 3 in Apeldoorn. Kijk ook op: www.wagenmaker.nl