banner lesscherbanner lesscher

Upgrade voor Citroën SpaceTourer

Vanaf mei van dit jaar zal de Citroën Picasso verschijnen onder de nieuwe naam SpaceTourer. De SpaceTourer slaat een nieuwe weg in als het gaat om comfortabele, veilige gezinsauto’s met zeeën aan ruimte. Onder deze naam brengt Citroën drie soorten MPV’s uit, waaronder de C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer. Dit segment maakte Citroën al eerder succesvol en erg in trek bij gezinnen die graag comfortabel reizen met 5-9 personen. De SpaceTourer kenmerkt zich door ruimte, vindingrijkheid, gebruiksvriendelijkheid en een moderne touch.

Met de nieuwe SpaceTourer is niet alleen de naam gewijzigd. De auto’s worden ook uitgerust met een nieuwe generatie van de EAT8 automaat. In combinatie met de BlueHDi 160 S&S dieselmotor vormt dit een fijne balans tussen rijcomfort en goede prestaties met toch zuinig rijden. De ‘Efficient Automatic Transmission’ telt 8 versnellingen die intuitief en vloeiend schakelen. Het stuur is voorzien van bediening die handmatig schakelen ook mogelijk maakt. De twee extra versnellingen ten opzichte van de EAT6 maakt de auto zo’n 7% zuiniger in z’n verbruik.

De EAT8 zal vooralsnog alleen beschikbaar zijn in combinatie met een BlueHDi 160 S&S dieselmotor. In de toekomst kan men ook uitkijken naar een EAT8 automaat voor andere motoren. De Citroën C4 SpaceTourer en Citroën Grand C4 SpaceTourer met EAT 8 automaat en BlueHDi 160 S&S dieselmotor zijn vanaf mei 2018 verkrijgbaar. De prijs zal later bekend gemaakt worden.