Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Volvo introduceert eerste geheel elektrische truck

De nieuwste aanwinst van Volvo moet helpen met schoner verkeer in de stedelijke gebieden. De Volvo FL Electric is de eerste geheel elektrische truck van Volvo voor commercieel gebruik. De truck zal onder andere ingezet kunnen worden voor distributie in stedelijke gebieden en bijvoorbeeld afvalinzameling.

Luchtvervuiling vanwege uitlaatgassen is een groot probleem in grote steden. Om de volksgezondheid te waarborgen namen al veel steden soms rigoreuze maatregelen, waaronder het weren van diesel auto’s uit bepaalde gebieden in een stad. Toch is verkeer onlosmakelijk verbonden bij stedelijk gebied, en dus is er een grote vraag naar innovatie. Volvo maakt nu grote stappen met het presenteren van de Volvo FL Electric. “Met trots presenteren we deze eerste van een reeks Volvo-trucks met volledig elektrische aandrijving voor het reguliere verkeer. Met dit model maken we het voor steden mogelijk om een duurzame transportoplossing te kiezen en te focussen op alle voordelen die elektrisch vervoer met zich meebrengt”, verklaart Claes Nilsson, President Volvo Trucks.”

Breed inzetbaar
De Volvo FL Electric zal breed inzetbaar zijn. Vanwege het volledig uitblijven van uitlaatgassen is hij toegestaan in alle milieuzones en draagt in z’n geheel niet bij aan de luchtvervuiling door verkeer in een stad. Ook is de truck bijzonder stil en kan daarom ook ’s nachts ingezet worden zonder geluidshinder te veroorzaken bij omwonenden. De eerste reeks Volvo FL Electric worden vanaf nu in bedrijf genomen in Göteborg, Zweden. De FL Electric bevat 2-6 lithium-ion accu’s, goed voor in totaal 100-300 kWh. Snelladen van de accu is mogelijk in 1-2 uur. De normale laadtijd (AC laden) bedraagt zo’n 10 uur voor een volle accu.