Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Citroën C3 kandidaat ‘Auto van het Jaar 2017’

Er zijn nog zeven auto’s die kans maken op de prestigieuze titel Auto van het Jaar 2017. De nieuwe Citroën C3 is één van deze kanshebbers. Op 6 maart wordt bekend welk model zich auto van het jaar mag noemen.

Citroën is bijzonder verheugd dat de nieuwe Citroën C3 op de shortlist van de juryleden staat. De in totaal 58 juryleden uit 22 Europese landen hadden keus uit meer dan 30 nieuwe modellen. De overige finalisten in alfabetische volgorde zijn: Alfa Romeo Giulia, Mercedes E-Class, Nissan Micra, Peugeot 3008 SUV, Toyota C-HR en de Volvo S90/V90. Binnen een maand na de introductie hebben al ruim 700 Nederlandse klanten een nieuwe Citroën C3 besteld! De nieuwe Citroën C3, die sinds kort in de showroom staat van dealer Bennie Wilmink in Almelo en bij dealer Coolen in Deventer, valt op door zijn uitgesproken vormgeving met zogenaamde Airbumps. Daarbij heeft de nieuwe C3 ook alle online technologieën van deze tijd, met onder meer de wereldpremière van ConnectedCAM Citroën, een ingebouwde camera om beeld en film te delen.

In het interieur van de nieuwe C3 wordt het gevoel van ruimte versterkt door het ‘horizontale’ interieur en met name door het dashboard, dat over de hele breedte van de auto loopt. Hierdoor lijkt het 7-inch touchscreen tablet te zweven in het midden van het dashboard. De openingen van het ventilatiesysteem met chromen lijst benadrukken de breedte van de auto. Op het dashboard zit een brede strip die naar keuze in verschillende afwerkingen kan worden geleverd. Hij kan worden gespoten, bekleed met stof of kunstleder, met of zonder sierstiksels, en verrijkt met een verchroomd of gekleurde decoratie.