Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De acht wintertips van Motorcentrum Deventer


Motorcentrum Deventer heeft acht tips om de motor tijdens de wintermaanden in topconditie te houden. Indien gewenst kunnen klanten hun motor ook voor slechts € 159,- door Motorcentrum Deventer volledig laten nakijken en klaarmaken voor de winter. Verder kunnen zij vanaf slechts € 1,- per dag hun motor bij Motorcentrum Deventer stallen om er zeker van te zijn dat hun motor er warmpjes, veilig en goed verzorgd bij staat tijdens de koude wintermaanden.

1. Grote schoonmaak
Was de motor met een goede motorreiniger en droog deze vervolgens goed. Poets de motor daarna met een poetsmiddel met was, zodat de gepoetste delen meteen voorzien worden van een beschermlaagje tegen corrosie. Voorzie ook de delen die niet gepoetst kunnen worden van een beschermlaag zoals siliconenspray of tectyl die je weer kunt verwijderen. Op die manier krijgt vocht geen kans om je trotse bezit aan te tasten

2. Volle tank
Een volle tank zorgt er voor dat eventuele condensvorming de binnenkant van je tank niet kan laten roesten. Door een busje benzine-additief toe te voegen, zorg je er voor dat de benzine niet kan verouderen. Als je de motor laat lopen, komt dit in het brandstofsysteem terecht en zorgt het voor bescherming. Heel belangrijk als je zonder hikken en stoten volgend jaar weer wilt rijden. Je kunt eventueel ook de carburateurs nog aftappen.

3. Pompen
Pomp de banden lekker op tot de maximale druk. Als je de mogelijkheid hebt om de banden van de grond te houden, dan kun je dat doen. Heb je die mogelijkheid niet, dan hoef je met onze korte, Nederlandse winters niet bang te zijn dat je vierkante banden krijgt.

4. Vette ketting
Reinig de ketting met kettingreiniger en smeer de ketting daarna lekker vet. Dat zorgt voor een betere conditie.

5. De accu
Controleer bij een natte accu het vloeistofniveau en vul die zonodig bij met gedemineraliseerd water. Zet de accu daarna regelmatig aan een druppellader, zodat deze ook in conditie gehouden wordt. Hiervoor hoef je de accu niet per se te demonteren, dit kan gewoon in de motor.

6. Motorolie
Om het helemaal af te maken, is het mooi als je de motor wegzet met verse motorolie erin. Hierdoor wordt het binnenste van je motor niet aangetast of vervuild door de zuren en condens in de olie.

7. Welterusten
Dek tot slot je motor goed af, zodat er geen vuil of vocht bij kan. Doe dit het liefst met een zogenoemde ademende hoes.

8. Lekker draaien
De motor elke maand een keer laten lopen of berijden, is het allermooiste voor het brandstofsysteem. In dat geval wordt de brandstof in de carburateurs of het injectiesysteem ook regelmatig ververst.