Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De beste Opel Corsa ooit

Wat Opel betreft wordt het een hete zomer in het populaire compacte segment in de autowereld, want de geheel vernieuwde Corsa wordt gepresenteerd. En Opel windt er geen doekjes om, het wordt de beste Corsa en misschien wel beste Opel ooit!

Opel legt op dit moment namelijk de laatste hand aan de zesde generatie Corsa, waarvan de levering in dit najaar zal starten. De nieuwe Corsa wordt op dit moment stevig aan de tand gevoeld door een serie finale praktijktests. Ingenieurs van Opel zijn in januari naar het Zweedse Lapland boven de poolcirkel afgereisd om onderstel, motoren, elektronische systemen en verlichting te beproeven. Dat gebeurde al rijdend op bevroren meren en besneeuwde wegen. Pre-productieversies van de nieuwe Corsa zitten nu middenin een generale repetitie op de testbanen van het testcentrum Dudenhofen in Duitsland. Verder is de Corsa blootgesteld aan elektromagnetische proeven in Rüsselsheim.

Efficiënter en plezieriger
Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe generatie Opel Corsa is veel aandacht besteed aan het verhogen van de efficiëntie. Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger, waardoor hij minder brandstof verbruikt en meer rijplezier biedt. Net als bij de voorgaande modelgeneraties, werd het onderstel van deze nieuwe Corsa getest op verschillende Europese wegen, inclusief de Duitse Autobahnen. Opel wil dat de berijder optimaal profiteert van een topchassis met de best mogelijke balans tussen veiligheid, comfort en rijplezier. We zien uit naar de presentatie van die nieuwe Opel Corsa na een hopelijk toch al warme zomer…