Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Steeds meer mensen interesse in het leasen van elektrische auto

Het leasen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende manier om te genieten van de voordelen van een elektrisch voertuig, zonder het gedoe van eigendom en het direct ineens hoeven te betalen van een groot bedrag. Vooral ondernemers, maar ook particulieren kiezen daarom voor het gemak van leasen. Waar we voorheen vooral zagen dat leasen voor het hogere segment was, zien we dat ook mensen met een modaal of lager inkomen een auto leasen. Zo kunnen ze namelijk wel genieten van een nieuwe of auto of een occasion van een paar jaar oud, maar hoeven ze niet direct een enorm bedrag uit te geven, wat zelfs vaak voor de meesten helemaal niet tot de mogelijkheden behoort.

Voordelen van het leasen van een elektrische auto

Als je ervoor kiest om een elektrische auto te leasen, profiteer je van verschillende voordelen. Zo hoef je natuurlijk niet direct je complete spaarrekening leeg te halen, aangezien je maandelijks een vast bedrag betaalt en daarvoor geen verdere zorgen hebt, los natuurlijk van het laden van de auto. Dit heeft vaak ook als voordeel dat deze kosten lager zijn, dan wanneer je zelf een auto aanschaft en moet onderhouden. Daarbij komt natuurlijk ook dat je bij onderhoud of reparatie alleen even je auto naar de garage hoeft te brengen en verder ook niet bang hoeft te zijn voor een factuur.

Verschillende mogelijkheden om te leasen

Wanneer je graag een auto wilt leasen, dan zijn er een aantal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een operational lease, waarbij het leasebedrijf eigenaar blijft van de auto en jij deze gedurende de afgesproken leaseperiode gebruikt. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto weer in bij het leasebedrijf. Dit heeft als voordeel dat je je dus ook geen zorgen hoeft te maken over een eventuele restwaarde of andere kosten die daarbij komen kijken. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en aan het einde van de looptijd lever je de auto netjes weer in en kies je eventueel een nieuwe. Een andere optie is financial lease, waarbij je aan het einde van de leaseperiode eigenaar wordt van de auto. Dit betekent dat je naast de maandelijkse leasetermijnen ook verantwoordelijk bent voor verzekeringen, onderhoud en eventuele reparatiekosten. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een stukje duurder is. Voordeel is dan wel dat je de mogelijkheid hebt om de auto aan het einde van de looptijd alsnog te kunnen verkopen of gewoon te blijven rijden.

Groeiende interesse in het lease van elektrische auto’s

De interesse in het leasen van elektrische auto’s groeit snel. Dit heeft met name te maken met de kosten voor het aanschaffen van een nieuwe auto, maar ook met de voordelen die leasen met zich meebrengt. Hoe fijn is het om maandelijks een vast bedrag te hoeven betalen en verder nergens meer naar om te hoeven kijken? Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om eens te onderzoeken welke mogelijkheden er voor jou zijn op het moment dat je kiest voor het leasen van een elektrische auto.
Bron: Arval

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.