Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Ford investeert in elektrische toekomst

 

Ford kondigde onlangs aan dat zij ruim 272 miljoen gaan investeren in de bestaande fabriek in Halewood in het Verenigd Koninkrijk. Deze fabriek maakt nu componenten voor versnellingen, maar zal straks omgezet worden naar componenten voor elektrische aandrijflijnen.

Het is Ford’s eerste eigen productiefaciliteit voor elektrische componenten binnen Europa. Ford verwacht dat in 2024 de eerste componenten van de band zullen rollen. Volgens Ford zullen dan uiteindelijk 250.000 componenten per jaar gemaakt worden. Naast dat het merk zelf investeert in de fabriek ontvangt men ook steun van de Britse overheid in de vorm van gerichte subsidies voor duurzame mobiliteit. Het nieuws is uiteraard ook positief voor de werknemers van de fabriek die hiermee een betere baanzekerheid hebben in de toekomst. De Britse overheid is uiteraard dankbaar dat een bedrijf als Ford wil blijven investeren in het land, gezien de situatie rond Brexit en bedrijven die hierdoor juist wegtrokken. Ford is een van het VK’s grootste exporteurs, goed voor ruim 2,9 miljard euro.

Ford ziet de investeringen en heroriëntatie van de fabriek als een belangrijke stap voorwaarts om uiteindelijk het doel van een honderd procent elektrisch gamma te bereiken. In 2030 moet iedere Ford volledig elektrisch of een plug-in hybrid zijn. Ook steeds meer andere fabrikanten hebben dit als een belangrijke stip op de horizon staan. Temeer omdat sommige landen dit ook als verplichting stellen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

De keuze om te investeren in Halewood in plaats van andere faciliteiten op het Europees continent is volgens Ford ingegeven door de hoge mate van kwaliteit en commitment die de medewerkers hebben.