Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Hoe is uw auto verzekerd?

In deze eerste column van het nieuwe jaar wil ik iedereen een heel voorspoedig 2017 toewensen met heel veel fijne en veilige autokilometers. Vele mensen starten het nieuwe jaar met een goed voornemen, maar graag zou ik u willen vragen om dit jaar eens te kijken hoe u de auto hebt verzekerd. Steeds vaker komen wij mensen tegen, die verrast werden toen ze werden geconfronteerd met schade aan hun auto. Is de auto WA verzekerd of WA Beperkt? Of toch WA Volledig en wat is het eigen risico? Waar moet u naar toe en wat zijn de gevolgen voor de ‘No claim’-korting?

Heel veel auto`s zijn uitgerust met mooie en vaak dure accessoires en zijn meestal maar voor standaard € 500,- meeverzekerd. In veel verkoopgesprekken wordt er vaak gekeken naar allerlei prijzen, maar bijna nooit naar de verzekeringskosten en -voorwaarden. Maar juist dit is óók ontzettend belangrijk! Mag uw auto wel gerepareerd worden bij de voor u zo vertrouwde dealer? Ik zeg ‘ja’, want bijna altijd mag hij gerepareerd worden en kunt u gewoon bij uw dealer in Deventer terecht.

Veel dealers hebben een zeer goede samenwerking met een Schadegarant autoschadebedrijf, dat zorgt voor kwaliteit en vakmanschap en waarbij de fabrieksgarantie op uw auto ook volledig in stand blijft. Kies voor de juiste voorwaarden met onder andere een nieuwe waarderegeling of occasionwaarderegeling bij total loss. Hoeveel dagen heb ik recht op gratis vervangend vervoer? Wordt de auto gerepareerd met originele onderdelen? En bij sommige verzekeringen profiteren inwonende kinderen ook van de opgebouwde schadevrije jaren van de ouders.

Er zijn dus vele mogelijkheden en daardoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Praat daarom eens met de dealer. Hij kan u daarbij helpen en ervaringen met u delen, zodat u niet verrast wordt bij schade. Wij helpen u graag, kom gerust langs. De koffie staat klaar en het advies is altijd gratis.

René Temmink