Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Met een elektrische auto naar de sneeuw!

 

Deze periode gaan weer veel mensen op wintersportvakantie. En met de auto op wintersport is bijzonder praktisch. Maar wat wanneer u een elektrische auto hebt? De ANWB nam de proef op de som.

De elektrische auto heeft diverse uitdagingen wanneer je op pad gaat voor een langere tocht. De actieradius is immers beperkt, waardoor je vaker zult moeten laden. De ANWB nam de proef op de som met de door ons eveneens geteste Kia Soul. Op de weg naar Oostenrijk zijn voldoende geschikte snelladers te vinden, waardoor de auto gemakkelijk bijgeladen kon worden. Een praktische uitdaging is wel dat laadpalen niet altijd aangegeven worden langs de snelwegen of op traditionele routeplanners.

Handige hulp
Een handige hulp is dat er ook echt routeplanners zijn voor de elektrische auto, met faciliteiten zoals de laadpalen. Met abetterrouteplanner.com kon gemakkelijk gepland worden waar men moest laden. Deze planner kijkt namelijk naar het vertrekpunt en de bestemming, maar ook het bereik van je type auto. Daarbij neemt de website ook een handige veiligheidsmarge in gedachte. Dit is ook nodig, omdat de ANWB zelf tijdens de tocht al ondervond dat niet iedere lader werkt. In totaal had de ANWB zeven laadstops nodig om de ruim 1.700 kilometer te overbruggen. Gelukkig kunnen elektrische auto’s steeds beter overweg met koud weer dankzij de actieve batterijverwarming.

Op de bestemming
Een belangrijk aandachtspunt is dat u ook op de bestemming moet beschikken over een oplaadpunt. Bij het zoeken en boeken van een hotel kun je ook steeds vaker zoeken naar hotels met of zonde oplaadmogelijkheid.