Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

MINI Broekhuis Oost begroet de nieuwe MINI Countryman

De nieuwe MINI Countryman staat nu in de showroom van dealer Broekhuis Oost aan het Spaansland in Enschede.

 

De auto is compleet nieuw ontwikkeld en belooft meer ruimte, functionaliteit en kwaliteit. De nieuwe MINI Countryman wordt voor alle landen exclusief gebouwd bij VDL Nedcar in Born (Limburg). De nieuwe MINI Countryman is ongeveer 20 centimeter langer dan de vorige generatie en ongeveer 3 centimeter breder. De wielbasis is gegroeid met 7,5 centimeter. Deze toegenomen afmetingen leveren meer interieurruimte op voor alle vijf zitplaatsen. Optioneel kunnen de achterstoelen over een afstand van 13 centimeter verschoven worden. De rugleuning van de tweede zitrij klapt neer in een verhouding van 40:20:40 zodat het vervoeren van langere voorwerpen kinderspel is. De bagageruimte bedraagt 450 liter (met neergeklapte achterbank 1.309 liter). Verschillende designkenmerken van de nieuwe MINI Countryman, zoals de lange daklijn, de rechte achterlichten, de hexagonale grille en forse koplampen, hebben een evolutionaire ontwikkeling ondergaan. De omlijsting van de zijknipperlichten heeft nu een pijlvorm. MINI combineert de aluminiumkleurige dakrails in satijnglans met zilverkleurige dorpelverbreders zodat de auto visueel hoger lijkt. Horizontale lijnen domineren de achterzijde, waarbij de verticaal geplaatste lichtunits voor een aantrekkelijk contrast zorgen. In het interieur van de nieuwe MINI Countryman is meer ruimte. Zowel de bestuurder als passagier voorin profiteren van extra hoofd- en schouderruimte, terwijl de verstellingsmogelijkheden van de stoelen ook zijn uitgebreid.
Het voor MINI typische centrale instrumentencluster is geïntegreerd in het instrumentenpaneel, wordt omringd door een LED-ring en toont, afhankelijk van de rijomstandigheden, verschillende kleuren.
Dit maakt onderdeel uit van het MINI Excitement Package dat ook bestaat uit LED-sfeerverlichting en een projectie van het MINI-logo onder de zijspiegel wanneer de bestuurder de deur opent of sluit.