Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Nieuwe Audi RS3 uitgebreid getest op de Nürburgring en pijlsnel 

Audi onthult de RS3: een benzinemotor met maar liefst vijf cilinders. De 400 pk sterkte maakt het sportieve model pijlsnel, waardoor het in luttele seconden naar 100 kilometer per uur optrekt. 

De prestaties van de sportieve Audi laten zien dat de RS3 een krachtige nieuwkomer is. Het vermogen is niet voor niets 400 paardenkrachten. Waar vorige modellen nog 4,1 seconden nodig hadden om van nul naar 100 kilometer per uur op te trekken, duurt de acceleratietijd van de Audi RS3 slechts 3,8 seconden. Er is op dit moment geen normale vijfdeurs gezinsauto die dit record kan evenaren.
De topsnelheid is net zo bijzonder: normaal redt de RS3 250 kilometer per uur, maar tegen bijbetaling rekt Audi de elektronisch geregelde begrenzer op naar 270. Hierdoor zet Audi concurrenten – die auto’s op de markt brengen die tot slechts 250 kilometer per uur gaan – op een flinke achterstand. Ook populaire sportieve modellen zoals de Volkswagen Golf R en Renault Mégane RS kunnen de Audi niet bijhouden.

Aandrijfkrachten
Audi belooft extra sportief weggedrag door de elektronisch aangestuurde torque splitter. Het is voor het eerst dat deze wordt toegepast op een productiemodel van Audi. Deze voorziening kan de aandrijfkrachten tussen de wielen razendsnel verdelen én aanpassen. Hierdoor houdt de auto meer tractie in snelgenomen bochten. Via Audi drive select kan afhankelijk van gebruik, omstandigheden en voorkeuren gekozen worden voor verschillende modi van de torque splitter.

De RS3 heeft standaard vierwielaandrijving en is er als vierdeurs ‘Limousine’ en als vijfdeurs ‘Sportback’.