Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Op twee wielen de lente in!

De afgelopen winter verliep record-warm in Nederland. Inmiddels lijkt het al wel weer lente; met de steeds warmere dagen van de afgelopen tijd. Voor de motorliefhebber beginnen de lentekriebels ook al weer te komen. Wie dit voorjaar weer op de motor stapt, moet wel even wat goede voorbereiding doen.

Zodra de eerste echte mooie dagen een feit zijn, trekt menig motorliefhebber de beschermhoes van zijn tweewieler. Een snelle wasbeurt, even tanken en weer de weg op om te genieten. Maar eigenlijk is dit niet zo verstandig – een lentebeurt is zeker aan te raden. Een goede controle kijkt naar aspecten zoals de bandenspanning, remdruk, verlichting, eventuele lekkages, vloeistofniveaus en staat van de accu. Wanneer u zelf vaardig genoeg bent om te controleren, denk dan aan BRAVOK: Banden, Remmen, Accu, Verlichting en vering, Olie, Ketting en koeling.

Voorjaarscheck
Veel motorbedrijven bieden weer voorjaarschecks aan om ervoor te zorgen dat de motorrijders weer veilig op pad gaan. Na een tijdje de motor gestald te hebben is het verstandig om deze even na te laten kijken. Zeker wanneer deze met weinig voorbereidingen in de winterstalling is gezet.

Veilig op de weg
Een ander aspect van het lente-rijden is het weer even wennen aan elkaar als weggebruikers. Omdat de motorrijders in de winter massaal twee wielen inruilen voor vier stuks, zien we in de winter weinig motoren op de weg. Nu ze terugkeren moet ook de automobilist weer even wennen. Een goed advies: wees even extra voorzichtig, hou je aan de regels en denk ook een beetje mee met elkaar.