Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Range Rover Velar bij Van Mossel in showroom

De New Range Rover Velar is de nieuwe aanwinst voor Range Rover. Het vierde model in de Range Rover familie geeft het SUV-concept een nieuwe invulling en vult de ruimte op die er lag tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport.

De Velar kent een lengte van 4,80 meter, een breedte van 1,93 meter en een hoogte van 1,67 meter. Door toedoen van strak en slim design oogt de Velar echter veel grootser en imposanter. Het exterieur kent veel strakke lijnen en om dit beeld niet te verstoren, is ervoor gekozen om de deurgreep te laten verzinken in het portier. Ook het dashboard van de Velar is strak vormgegeven en is voorzien van drie knoppen voor radio, volume en verwarming. Alle andere functies worden bediend via de twee touchscreens op de middenconsole. Het nieuwe InControl infotainment-systeem Touch Pro Duo biedt de meest geavanceerde technologieën voor een schat aan informatie en entertainment.

Er kan bij de Velar worden gekozen uit vijf verschillende motoren. Naast de 3.0 V6 diesel met 300 pk en de 3.0 supercharged V6 op benzine betreft het ook nog eens drie versies met viercilinder Ingenium-motoren op benzine en diesel. De V6 motor levert maar liefst 380 pk en gaat van stilstand naar 100 km/u in slechts 5,7 seconden. In combinatie met adaptieve schokdempers, vierwielaandrijving en een Terrain Response-systeem zorgen deze motoren voor een groot rijgemak op allerhande wegen: van kaarsrechte en strakke asfaltwegen tot kronkelige en hobbelige landweggetjes.

Naast de standaardversie is de Range Rover Velar ook verkrijgbaar in de luxere versies S, SE en HSE. De nieuwe Range Rover Velar staat nu in de showroom van Land Rover-dealer Van Mossel aan de Oude Apeldoornseweg 40 A in Apeldoorn, waar de medewerkers van Van Mossel u graag verder helpen.