Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Topdrukte bij garages

Wie nog even snel voor de vakantie een onderhoudsbeurt uit wil laten voeren, kón wel eens een probleem hebben. Garagebedrijven kampen momenteel namelijk met een topdrukte.

Juni was voor de KwikFit garagebedrijven een recordmaand en ook Euromaster en Bovag-bedrijven hadden niets te klagen. Een piek qua onderhoud rond de zomervakantie is niet bijzonder. Het is wel zo verstandig om de auto na te laten lopen op de belangrijkste punten wanneer u in de vakantie op pad gaat. Dit jaar is de drukte echter bijzonder groot, met name door achterstallig onderhoud. Veel mensen werkten vanuit huis, er waren minder dingen om heen te gaan waardoor auto’s over de gehele linie minder kilometers maakten. Een gevolg was dat mensen hun regulier onderhoud en eventuele reparaties uitstelden tot een moment waarop het nijpend is of wanneer men echt weer verder gaat reizen. Nu mensen nog vaak last-minute besluiten om op vakantie te gaan door de snel wisselende coronasituatie zorgt dit voor extra drukte bij de bedrijven.

Zeker belangrijk
Een onderhoudsbeurt voor de zomervakantie is absoluut belangrijk; veel onderdelen slijten immers ook wanneer je ze niet of minder gebruikt. Bovendien voorkom je hiermee problemen in het buitenland die je vakantie aardig kunnen verpesten. Helaas zijn reparaties en pechhulp in het buitenland vaak zeer prijzig, wat ook verder belemmerd wordt door de taalbarrière. Op tijd onderhoud uit laten voeren bij uw vertrouwde dealer kan dan ook veel leed voorkomen. Ook is aandacht nodig voor onderdelen die je juist nu meer gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het airconditioningsysteem van de auto. Een lange autorit in de brandende zon is immers een stuk aangenamer met een koel interieur.