Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Kia introduceert nieuwe Ceed


DEVENTER – Kia introduceerde onlangs een nieuwe versie van de populaire Ceed. Maar het bleef niet alleen bij een nieuwe versie van dit model. Kia introduceerde ook de nieuwe Ceed Sportswagon; een fiks ruimere variant.

In februari onthulde Kia al de nieuwe versie van de Ceed, een middenklasser die het Koreaanse merk ook promoot als zakenauto. Bij deze derde generatie zijn wat designkeuzes gemaakt om de auto een wat sportiever uiterlijk te geven met onder meer aangepaste lijnen en fraaie nieuwe LED-koplampen. Ook op het gebied van onderhuidse innovatie viel veel te melden, zoals een uitgebreider infotainmentsysteem en de toevoeging van Lane Following Assist als optie, waarbij de auto actief binnen de rijstrook blijft en op voorliggers let. De motoren zijn ook sportief te noemen; leverbaar met een 1.0 T-GDI turbomotor met 88 kW (120 pk) en de nieuwe 1.4 T-GDI met een vermogen van 103 kW (140 pk). De nieuwe 1.6 CRDi dieselmotor komt dan in twee versies: 115 en 136 pk. Eén ding bleef hetzelfde: de uitgebreide 7 jaar garantie. De nieuwe Ceed is rond het einde van het tweede kwartaal in Europa leverbaar.

Sportswagon
Kia had afgelopen maand nog een bijzondere introductie op het programma staan, namelijk de nieuwe versie van de Ceed Sportswagon. Deze zal vanaf eind dit jaar leverbaar zijn; de prijzen zijn nog onbekend. De Sportswagon groeit door: deze is 95 millimeter langer en 20 millimeter breder dan zijn voorganger. Ook hier zien we een herkenbare en sportieve uitstraling. Met een laadruimte van 600 liter – 72 liter meer – komt u niet snel tekort. Dankzij het nieuwe platform voor deze generatie is ook de been- en schouderruimte toegenomen. De Sportswagon komt straks beschikbaar met een keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren. Bij benzine: de 1.0 T-GDi driecilinder met 88 kW (120 pk) en de nieuwe 1.4 T-GDi met 103 kW (140 pk). Bij diesel kunnen kopers kiezen uit de gloednieuwe 1.6 CRDi met een vermogen van 85 kW (115 pk) of 100 kW (136 pk).

Meer informatie
Van Mossel Kia geeft u graag goed advies over de nieuwste Cee’d. Kom langs aan de Oude Apeldoornseweg 40B in Apeldoorn. Kijk ook op: www.kia-vanmossel