Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

100 jaren Citroën Advertenties

Ter ere van het 100 jarig jubileum van Citroën is vanaf nu het boek van de bekende advertising expert Jacques Séguéla beschikbaar, waarin 100 jaar advertenties van het merk met woord en vooral beeld wordt toegelicht!

Met haar iconische ontwerpen, technische innovaties maar zeker ook haar vaak karakteristieke berijders, is Citroën in de afgelopen 100 jaren uitgegroeid tot een uniek industrieel avontuur met ook een Nederlands tintje. De van oorsprong van een Amsterdamse familie afstammende André Citroën heeft van meet af aan geschiedenis geschreven met zijn avant-garde advertenties voor het roemruchte Franse automerk. Ook vandaag de dag wordt het succes van een merk grotendeels bepaald door de wijze waarop het merk wordt gepresenteerd in commerciële uitingen van een automerk. Tegenwoordig vinden die uitingen niet meer alleen plaats in traditionele advertenties, maar bijvoorbeeld ook op websites, social media, televisie, buitenreclames en natuurlijk streaming videokanalen zoals Youtube. De marketingbudgetten van automerken zijn nog nooit zo hoog geweest.

Het boek 100 jaar Citroën advertenties neemt u mee in de wijze waarop Citroën gewerkt heeft aan het beeld dat het merk neer heeft willen zetten in de autowereld. Van het bedenken van het Citroën logo tot opvallende media stunts en grote evenementen in de beginjaren van het merk, om Citroën te promoten. Het boek getuigt van de visie en de spitsvondigheid van briljante oprichter André Citroën, die zijn tijd 100 jaar geleden echt ver vooruit was. Een visionair waarvan de erfenis onlosmakelijk verbonden is met de Franse cultuur en de trots van een natie. En ontelbare iconische automodellen heeft opgeleverd. Citroën is nog steeds een bijzonder en onderscheidend automerk.
‘100 jaren Citroën Advertenties’ is zeker niet alleen boeiend voor fans, elke autoliefhebber zal genieten van dit document in een aantrekkelijk leesbare vorm met prachtige afbeeldingen en mooie verhalen.

Het boek ‘100 jaren Citroën Advertenties’, geschreven door advertising legende Jacques Séguéla, is verkrijgbaar in een collector’s edition op de website van de Citroën lifestyle e-shop: www.lifestyle.citroen.com.