Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Aanbod Renault Clio en Captur verder uitgebreid

De nieuwe Renault Clio is niet alleen meer leverbaar met een benzine- of dieselmotor, maar ook als een TCe 100 Bi-Fuel met af-fabriek een LPG-installatie. Ook de nieuwe Captur is naast de benzine-uitvoering leverbaar als Bi-Fuel.

De brandstof LPG heeft als voordeel dat er vrijwel geen roetdeeltjes vrijkomen, dat de brandstofprijs van LPG lager ligt dan die van benzine of diesel en de CO2-uitstoot is lager dan bij de vergelijkbare benzinemotor. Om het even heel concreet te maken: de CO2-uitstoot van de Clio Bi-Fuel is 93 g/km en die van de Captur 107 g/km. De waardes voor de TCe 100 zijn respectievelijk 99 en 116-118 (afhankelijk van de uitvoering).

Voordeliger
De lagere CO2-uitstoot maakt dat de prijs van de Bi-Fuel-uitvoeringen en beide gevallen 300 euro lager ligt dan de benzine-uitvoering. De motorrijtuigenbelasting voor de Bi-Fuel ligt wel hoger, maar door de lagere brandstofprijs van LPG is vanaf ongeveer 5.000 kilometer per jaar de Bi-Fuel voordeliger in gebruik.

Uitvoeringen
De Renault Clio TCe 100 Bi-Fuel is verkrijgbaar in de uitvoeringen Zen en Intens. De Zen heeft een vanafprijs van 19.090 euro. De Intens is 2.000 euro duurder. De Zen heeft onder andere airconditioning, het Renault Easy Link-multimediasysteem met 7-inch touchscreen en diverse rijhulpsystemen. De Intens heeft daarnaast nog elektronisch geregelde airco, parkeersensoren achter en elektrisch inklapbare buitenspiegels.
De Captur is in de uitvoeringen Zen, Intens en Life beschikbaar. De uitrusting van de Zen en Intens is gelijk aan die van de Clio. De Life is de voordeligste uitvoering van de Captur TCe 100 Bi-Fuel met een vanafprijs van 21.790 euro. De Zen is vanaf 23.690 euro te koop en de Intens vanaf 25.690 euro.

Deze maand staat de Renault Clio Bi-Fuel bij de dealer, vanaf mei ook de Captur.