Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Airconditioning: niet alleen voor een hete zomer!

DEVENTER – Het afgelopen jaar was het echt afzien tijdens de hete zomer. Genieten van warm weer is één, maar bij temperaturen rond de 35 graden is het niet aangenaam autorijden zonder airco. Maar ook buiten de hete zomer is airconditioning belangrijk voor een goed binnenklimaat en onbeslagen ramen.

De meeste automobilisten denken eigenlijk pas na bij airconditioning wanneer de temperatuur zomerse waarden aantikt. Het is echter wel verstandig om de airconditioning op tijd na te laten kijken en niet te wachten tot een piekmoment waar iederéén ineens zijn airco na wil laten kijken. Met een stukje preventief onderhoud is er geen vuiltje aan de lucht, letterlijk en figuurlijk!

Ongezond
De airconditioning is niet alleen in de zomer belangrijk, maar eigenlijk in ieder jaargetijde. Zo zorgt deze in de winter juist weer voor onbeslagen ramen. Ook zorgt een gebrek aan ventilatie voor een ongezonde atmosfeer in de auto, wat weer nadelig is voor de gezondheid en zorgt voor vermoeidheid.

Onderhoud
Een stukje onderhoud zorgt ervoor dat u weer fris de weg op kunt. Gediplomeerde technici voeren de aircocheck, aircoreiniging en de complete airco service uit. Bij de aircocheck wordt gekeken hoe het systeem functioneert en welk onderhoud precies nodig is. Een mogelijke waarschuwing van problemen: nare geurtjes die in de auto hangen. Het kan dan tijd zijn om de airco te laten reinigen. De ervaren technici kunnen u naast het onderhoud ook tips en adviezen geven voor het optimaal gebruik en onderhoud van uw aircosysteem.

Filters
Naast het onderhoud aan de airconditioning is het ook belangrijk om af en toe de interieurfilters na te laten kijken. Deze filters vangen bacteriën en schimmels op, die vanuit de airconditioning via de ventilatie in het interieur terecht komen. Het advies is om het filter ieder jaar of om de 15.000 kilometer te laten vervangen.