Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Basis van de elfde generatie Honda Civic vijfdeurs is 50 jaar ervaring

De Honda Civic, die in de herfst van 2022 op de Europese markt gaat komen, is inmiddels de elfde generatie. De eerste Civic ging in 1972 de weg op. Alle kennis, ervaring en nieuwe technologische ontwikkelingen van de afgelopen (bijna) 50 jaar hebben geleid tot de nieuwste Civic.

In juni van dit jaar onthulde Honda al de eerste beelden van de gloednieuwe Civic vijfdeurs. Deze beelden maakten direct duidelijk dat ook deze Civic weer eentje is die de aandacht trekt. Verder heeft Honda al laten weten, dat net als de nieuwste Jazz en CR-V, de Civic een e:HEV-aandrijflijn heeft. Met de nieuwe HR-V die binnenkort gaat komen en deze nieuwe Civic zet Honda weer stappen in het behalen van de doelstelling dat alle Europese reguliere modellen tegen 2022 geëlektrificeerde aandrijflijnen moeten hebben.

e:HEV-aandrijflijn
De aandrijving van de Civic is een e:HEV-aandrijflijn. Daar waar hybrides vaak voorzien zijn van een elektromotor en verbrandingsmotor die ieders afzonderlijk of juist gelijktijdig de assen aandrijven, gebeurt dat bij de e:HEV niet. Het systeem produceert elektriciteit die de motor helpt, dus geen aparte elektromotor. Resulteert in een Civic met een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot, maar wel de acceleratie en rijervaring die van een Honda verwacht mag worden.

Meer informatie over onder meer de technologie, opties en prijzen zullen richting het tijdstip dat de nieuwe vijfdeurs Honda Civic te bestellen is bekend worden gemaakt. Blijf op de hoogte via de website van Honda Wesselink: www.honda-wesselink.nl of breng een bezoek aan een van de showrooms. Deze zijn te vinden aan de Solingenstraat 7 in Deventer, Laan van de Dierenriem 35 in Apeldoorn of Hoofdweg 20-22 in Emst. U bent vanzelfsprekend ook van harte welkom voor een uitgebreide kennismaking met de andere modellen van Honda