Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Bezoek eens een museum!

De versoepelde coronamaatregelen maken het mogelijk om een museum te bezoeken. Er zijn in ons land ook diverse auto- en voertuig gerelateerde musea te vinden die zeker eens een bezoekje waard zijn.

Wat dacht u van het Louwman Museum in Den Haag (www.louwmanmuseum.nl). Deze geeft een overzicht van de geschiedenis van de auto. Het is ’s werelds oudste privécollectie van automobielen met maar liefst 275 stuks. Op de website is een virtuele tour te vinden en er zijn vaak thematische exposities zoals over de ANWB.
Een ander museum is het Automuseum Schagen in de gelijknamige plaats (www.automuseumschagen.nl). Zij tonen veel bijzondere stukken; zoals de oudste auto in de collectie: een Citroën Tréfle uit 1923. Regelmatig worden nieuwe, bijzondere auto’s toegevoegd en thematische aanvullingen. Zo werd in 2013 een speciale NSU-ruimte geopend met auto’s, motoren en bromfietsen van dit merk.
Liefhebbers van groot materieel kunnen onder meer terecht in het Nationaal Bus Museum in Hoogezand (www.nationaalbusmuseum.nl). Hier staat het busvervoer in en na de Tweede Wereldoorlog centraal.
In Almere is het PIT Veiligheidsmuseum te vinden. Dit museum is gericht op de geschiedenis van de Nederlandse hulpdiensten (www.pitveiligheid.nl). Hier ligt de nadruk niet op de voertuigen, maar er zijn er wel aardig wat interessante te vinden.