Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Benzineprijs in de buurt van recordhoogte

DEVENTER – Slecht nieuws voor wie aan de Nederlandse pomp tankt: de benzineprijzen zitten dicht in de buurt bij de hoogste prijs ooit. Waar zal de stijging eindigen?…

Nederlandse automobilisten betalen al een fiks bedrag voor hun brandstof, waarvan het grootste gedeelte ook nog eens naar de schatkist gaat en niet het product zelf. Zo was de accijns afgelopen jaar al 78,6 procent én u mag ook nog eens BTW afrekenen.

Record
We stevenen af op een vervelend record; afgelopen week steeg de benzineprijs al naar het hoogste niveau van dit jaar: 1,794 euro voor een liter Euro 95. Dit is nog maar een dubbeltje onder de hoogste benzineprijs ooit. Ook diesel en LPG zitten in een stijgende lijn qua prijzen. De fiks stijgende prijzen aan de pomp zijn ook veroorzaakt door de internationale onrust in landen als Libië en productiebeperkingen van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC).

Wisselvallig
De internationale olieprijzen zijn net zo wisselvallig als het Nederlandse weer, waardoor het gelukkig geen zekerheid is dat we een nieuw record gaan vestigen. Als bijvoorbeeld de olieproducten tóch meer produceren kan dit de prijs weer doen dalen, hoewel dit altijd wat langer duurt om te merken bij de pomp dan de stijgingen… Gelukkig kunt u dicht bij de grens in ieder geval iets goedkoper tanken in Duitsland.