Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Bijzonder tweedehandsje

TWENTE – Als liefhebbers kijken we natuurlijk wel eens op Marktplaats voor de leuke koopjes. Zoals een 2008 Mercedse-Benz te koop. Mooie diesel, wel wat kilometers op de teller. Leuk koopje voor 2.800 euro. Voorzien van alle gemakken: airconditioning, ruim interieur en voldoende bepantsering om een volledig salvo uit een automatisch Kalasjnikov aanvalsgeweer tegen te gaan.

We hebben het hier niet over een leuke zakenauto uit het spannender segment, maar één van de veilingkoopjes van veilinghuis Troostwijk. Begin deze maand mocht de veilingmeester namelijk de hamer slaan op een negental gepantserde transporten, afkomstig uit de boedel van het failliete waardetransportbedrijf SecurCash. De kleinere Mercedes-Benz 813D waardetransporten gingen weg voor bedragen van 2.800 tot 4.400 euro. Er werd aardig geboden; ruim twintig biedingen per wagen. Ook diverse grotere waardetransport-vrachtwagens gingen van de hand. Geïnteresseerden konden op 8 maart een kijkje nemen in Houten en komende week halen de kopers hun leuke tweedehandsjes op.

Hergebruik
De nieuwe kopers zullen de auto’s waarschijnlijk ook voor hun beoogde doel gebruiken, hoewel ook de gewone liefhebber zo’n transport kan kopen. Heel praktisch zijn ze uiteraard niet. Dankzij het grote eigen gewicht van 6.600 kilo lusten ze een aardige slok benzine. Ook is het motorvermogen – 95 kW – niet bepaald bevorderlijk voor de prestaties in 0-100 kilometer per uur. Bovendien is het verstandig – en volgens de veiling ook verplicht bij hergebruik – om de belettering van SecurCash te verwijderen. Persoonlijk zouden wij hem gelijk in een hip, vrolijk kleurtje schilderen om iedere verwarring met een échte rijdende kluis te verwarren.

Einde van een tijdperk
Het geldtransport zou wel eens relatief snel tot het verleden kunnen behoren. Immers, steeds meer winkels schakelen al over op alleen pinbetalingen en ook steeds minder consumenten gebruiken contanten. Met een teruglopend aantal fysieke geldautomaten hoeven ook de transporteurs minder vaak op pad. Wellicht zien we op termijn dus nog meer van dit soort leuke koopjes verschijnen. Wat zou u doen met zo’n bijzonder voertuig?…