Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Jaguar I-PACE wint Euro Car of the Year

TWENTE – Jaguar mag een bijzondere trofee toevoegen aan de Britse prijzenkast: het merk behaalde afgelopen week de European Car of the Year Award 2019. In een sterk veld met finalisten wist de innovatieve elektrische kat de jury te overtuigen.

De Jaguar I-PACE is een echte rijdersauto; naast het elegante, aerodynamische ontwerp is deze ook voorzien van een sterke elektromotor met een koppel van 696 Nm en de wendbaarheid van een sportauto. De 0 tot 100 kilometertijd is met 4.8 seconden zeer respectabel. Het is ook herkenbaar een jaguar; hoogwaardig materiaalgebruik, een strak interieur en voldoende binnenruimte maken het een aangename reisgenoot. Met een volledige acculading beschikt de I-PACE over een actieradius van 470 kilometer volgens de WLTP-rijcyclus. Met een 50 kW DC snellader kan de I-PACE tot 270 kilometer actieradius per uur toevoegen. Natuurlijk is het prijskaartje ook navenant: met een vanaf-prijs van 80.810 euro is het uiteraard wel een hele uitgave. In het luxe-segment waar de I-PACE in concurreert is het best competitief.

Sterk deelnemersveld
Van de 38 ingediende voertuigen bleven eind vorig jaar nog 7 finalisten over. Naast de I-PACE dongen ook de Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-klasse en Peugeot 508 mee naar de felbegeerde titel. Om tot een winnaar te komen beoordeelden 60 juryleden de auto’s, waarbij zij 25 punten mochten verdelen over minimaal 5 van de 7 finalisten. Zo kwam men tot een goed gewogen oordeel. De Jaguar I-PACE is in goed gezelschap qua winnaars; afgelopen jaar won de Volvo XC40 en in 2017 de Peugeot 3008.