Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Column: Hello 2020, Bye Bye 2019!

Aan het einde van alweer een veel te snel voorbij gevlogen jaar blikken we vaak nog even terug, kijken weer vooruit en maken we weer allerlei plannen.

Het jaar 2019: met z’n absurde opvliegers in de zomer tot ruim 40 graden, het songfestival, de vele (boeren)protesten, de milieu- en stikstofvraagstukken, de blunders bij de Belastingdienst, de criminele rondrijdende bendes, de plofkraken, het op grote schaal leegroven van de bankrekening van hardwerkende mensen of weerloze ouderen, het failliet gaan van de drukkerij Roto Smeets, de groei van de economie, het tekort aan woningen, de toenemende drukte op de wegen.

Of de mooie herinneringen in de sport: Mathieu van der Poel, Sven Kramer, de doorbraak van Thomas Krol, Max Verstappen, Steven Kruiswijk op het podium van de Tour de France, de Oranje dames in de finale van de WK, Liverpool die de Champions Leaque wint en de successen van Ajax. Zo kan ik nog wel even doorgaan; maar mijn moment is de Elfsteden zwemtocht van Maarten van der Weijden. Op een werkelijk bijzondere wijze deze toch volbrengen en alle mensen die hem begeleiden en aanmoedigden. Kippenvel momenten voor de televisie.

Dan ons dagelijks leven, de druk in het onderwijs, in de ziekenhuizen maar ook bij veel bedrijven. Een tekort aan personeel en goed geschoold personeel. Nog een hele grote klus voor de politiek in 2020. De verhouding tussen het leven en de politiek is zeer gecompliceerd. De tegenstrijdigheden, de politieke spelletjes, de niet nagekomen beloftes en dat allemaal in de onze “superieure beschaving ” in de Tweede Kamer. Ze vliegen elkaar in de haren tijdens het grote kamerspel om vervolgens daarna gezellig over de rug van de burgers het glas te heffen.

Ik heb geleerd om me maar niet druk te maken over zaken waar ik toch geen grip op heb of krijg. Ik probeer maar positief te leven. Een nieuw jaar een nieuw begin, doe dit met een swing. Gelukkig nieuwjaar vol autovreugde en rijgeluk, zo kan het autorijden in 2020 bij u niet meer stuk.

Heel veel liefde, gezondheid en geluk. Geniet van alle moois in 2020.

Fijne feestdagen,
René Temmink