Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De derde generatie Qashqai

In 2007 kwam Nissan met iets nieuws: de Qashqai, een crossover. Dit bleek een succes te zijn. Er zijn meer dan drie miljoen exemplaren verkocht en ook andere automerken kwamen met crossovers op de markt. De ervaringen en feedback van bezitters van de afgelopen dertien jaar zijn gebruikt om de derde generatie Qashqai te verbeteren en nog beter te laten aansluiten bij de wensen van de gebruikers.

Hoewel ook de derde generatie nog steeds onmiskenbaar een Qashqai is, oogt die veel krachtiger, scherper en moderner dan voorheen met zijn prominente schouderlijn, langere wielbasis en imposante 20 inch lichtmetalen velgen. De voorzijde van de nieuwe Qashqai is voorzien van een grotere, verchroomde Nissan V-Motion-grille, met een extra lijn in satijnchroom als een verfijnd accent. De nieuwe Qashqai is leverbaar in elf carrosseriekleuren en vijf two tone combinaties.

Debuut e-Power
De Nissan Qashqai is uitgevoerd met het 12V Mild-Hybrid-systeem, een betaalbare hybridetechnologie die zorgt voor extra koppel, langer uitschakelen van de motor, snel herstarten en uitrollen tot stilstand met uitgeschakelde motor. De 1.3-liter Mild-Hybrid benzinemotor is leverbaar in twee vermogensvarianten: 140 PK en 158 PK. De Qashqai is niet alleen leverbaar met deze aandrijflijn, maar brengt ook het Europese debuut van e-POWER met zich mee. Het unieke element van e-POWER is dat de benzinemotor alleen wordt gebruikt om stroom op te wekken, de energie wordt opgeslagen in een batterij en vervolgens geleverd aan de elektromotor waarmee de wielen worden aangedreven. Dit betekent dat de benzinemotor altijd op het optimale toerental kan werken. Gevolg: een superieur brandstofverbruik en lagere CO2-emissie. De toepassing van lichtgewicht materialen, zoals aluminium voor portieren en motorkap en composietmateriaal voor achterklep, levert eveneens een bijdrage aan het lagere brandstofverbruik.

ProPILOT
De nieuwe Qashqai is uitgerust met de nieuwe generatie van het ProPILOT-rijhulpsystem, dat de bestuurder nog meer ondersteuning biedt. Zo zorgt de ProPILOT met Navi-link voor het laten accelereren en afremmen van de auto binnen dezelfde rijstrook op de snelweg. Ook wordt de snelheid van de auto aangepast door gebruik te maken van verkeersborden en navigatie-informatie. Bovendien kan ProPILOT met Navi-link nu communiceren met de dodehoeksensoren van de Qashqai. Zo kan het systeem met een stuurcorrectie voorkomen dat de auto van rijstrook wisselt terwijl er een voertuig in de dode hoek rijdt.