Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Brullende Jaguar vanaf 2025 alleen nog elektrisch gamma

Het is een aankondiging die meer en meer merken hebben laten horen de afgelopen jaren: we gaan over op een volledig elektrisch gamma. Ook Jaguar kondigde afgelopen week aan dat de brullende kat zijn verbrandingsmotoren definitief in gaat ruilen voor het zacht spinnen van de elektromotor.

De ambitie van het Britse merk is om in 2025 al een volledig elektrisch gamma op de markt te hebben. Hiermee houdt het merk gelijke pas met concerngenoot Land Rover, wat ook voor het einde van dit decennia geheel elektrisch wil gaan. Uiteraard zijn merken zoals Jaguar goed gesitueerd om elektrisch te gaan; met een beperkte hoeveelheid modellen en platformen in het gamma is ‘volledig elektrisch’ praktischer haalbaar dan een merk met een heel breed gamma.

Nieuw elan
Jaguar hoopt uiteraard dat het elektrificeren van het gamma en andere merkombuigingen ook weer zullen zorgen voor een stijgende verkoop. Een niet onaanzienlijk deel van Jaguar’s potentiële klanten koos immers al voor elektrische auto’s uit een hoger segment. Luxe rijden met een duurzaam tintje waarbij prestaties en vele innovaties de koper over de drempel weten te trekken. Jaguar heeft al mooi concurrerende elektrische modellen zoals de Jaguar i-Pace, die zelfs nog een stuk goedkoper is dan andere elektrische opties. We zullen zien of Jaguar’s positieve, duurzame ambities in combinatie met sterke marketing een ommekeer weet te brengen.