Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Aankoopkeuring van occasions

Het afgelopen jaar nam de verkoop van occasions sterk toe. Door de crisis gingen meer en meer mensen op zoek naar een aantrekkelijk geprijsde auto. Naast de verkoop via erkende garagebedrijven zat ook de particuliere verkoop van occasions in de lift. Hoe zorg je ervoor dat je geen kat in de zak koopt?

De aankoop van een occasion bij een particulier is aantrekkelijk. Immers, de meeste mensen gaan best netjes om met hun kostbare bezit en een gebruikte auto is een stuk aantrekkelijker geprijsd bij de particulier dan bij menig garagehouder. Uiteraard heeft de aankoop van een particuliere occasion wel extra risico’s. Wie een auto koopt bij een erkend garagebedrijf heeft vaak een redelijke zekerheid qua kilometerstanden, onderhoudshistorie en de staat op het moment van aankoop. Bovendien kan men ook een aankoopbeurt uit laten voeren of het verversen van de APK, voor een stukje extra zekerheid. Wat dat betreft biedt de erkende garage ook zeker waarde voor deze meerprijs

Aankoopkeuring
Wanneer u een auto koopt van een particulier, hoeft de verkoper geen garantie of bedenktijd te bieden. Wel is men verplicht om de koper in te lichten over bestaande gebreken aan de auto. Wanneer men niet voldoet aan deze meldingsplicht kan men daarop aangesproken worden. Een optie die meer zekerheid geeft is de onafhankelijke aankoopkeuring. Diverse garageformules bieden deze aan en er zijn ook bedrijven die specifiek aankoopkeuringen op locatie uitvoeren. Als koper weet je dan precies wat je koopt en als verkoper hoef je je geen zorgen te maken over ‘gezeur achteraf’.