Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De Ford Mustang Mach 1 is ook in Nederland leverbaar

De Ford Mustang Mach 1 wordt in een beperkte oplage geproduceerd, toch komt de auto voor Europa, en dus ook Nederland, beschikbaar. De Mustang Mach 1 is uniek in zijn soort. Van alle in serie geproduceerde Mustangs, die in Europa op de markt zijn gekomen, is dit de snelste.

De Mustang Mach 1 spreekt tot de verbeelding. In 1968 kwam de eerste Ford Mustang op de markt en niet veel later kwam het optiepakket Mach 1 beschikbaar. De Mustang Mach 1 die nu op de markt komt is inmiddels de vijfde generatie. Het origineel is nog steeds herkenbaar, maar er is ook veel veranderd. Om de prestaties te verbeteren is er bijvoorbeeld goed gekeken naar de aerodynamica. Zo heeft de Mustang Mach 1 een nieuwe tweedelige bovengrille, een nieuwe benedengrille en splitter en nieuwe zijroosters gekregen waardoor de aerodynamische eigenschappen zijn verbeterd. De aanpassingen hebben eveneens geleid tot een betere koeling.

V8-motor
De verbeterde aerodynamica draagt bij een de prestaties van de Mustang Mach 1, maar het vermogen wordt vanzelfsprekend door de motor geleverd. Een 5.0 liter V8-motor levert maar liefst 460 pk. Goed genoeg om, in combinatie met de tientrapsautomaat, te versnellen van 0 tot 100 km per uur in 4,4 seconden. Wanneer de V8-motor wordt gecombineerd met de handgeschakelde zesversnellingsbak is daarvoor 0,4 seconden extra nodig. De van aluminium vervaardigde V8-motor heeft een open luchtinlaatsysteem, een inlaatspruitstuk en gasklephuizen van 87 mm waardoor de toestroom van lucht in de motor wordt vergroot en prestaties verbeteren.

Betere wegligging
Hoge snelheden (op het circuit) vraagt om een perfecte wegligging. Zo zorgt de vormgeving van de voorsplitter ervoor dat de neerwaartse kracht vergroot wordt en er dus ook bij hoge snelheden meer grip is. De Mustang Mach 1 is verder voorzien van het MagneRide 2 verstelbare wielophangingsysteem. Dit systeem reageert direct op de wegomstandigheden en is dusdanig afgesteld dat in combinatie met de stijvere voorvering en stabilisatorstangen de prestaties nog beter zijn dan voorheen. Verder zorgt de vernieuwde afstelling van de elektrische stuurbekrachtiging voor makkelijker en nauwkeuriger besturing. Om ook de remmen van voldoende koellucht te voorzien zijn er in de bodemplaat speciale vinnen aangebracht.

Voor het oog
De Ford Mustang Mach 1 is leverbaar in acht combinaties van carrosseriekleur, contrastlijnen en de welbekende strepen op motorkap en flanken. Elke Mustang Mach 1 is uniek en dus wordt elk voertuig bij het van de band rollen voorzien van een opvallend plaatje met daarop het productienummer. Om het plaatje verder compleet te maken heeft de Mustang Mach 1 19 inch lichtmetalen velgen. Bestellen van deze exclusieve Ford Mustang Mach 1 kan vanaf 113.615 euro.