Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De eerste volledig elektrische Dacia: Spring Electric

De meeste automerken hebben al een volledig elektrisch model op de markt gebracht. Dacia volgt nu ook. Van de eerste volledig elektrische Dacia Spring Electric worden naar verwachting de orderboeken geopend aan het einde van het eerste kwartaal van 2021.

In maart dit jaar werd de Dacia Spring Electric showcar gepresenteerd, de productieversie komt dus volgend jaar op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend, maar Dacia heeft al wel onthuld dat het de goedkoopste elektrisch aangedreven stadsauto op de markt wordt.

Drie versies
De Spring Electric heeft onmiskenbaar de uitstraling van een SUV door de grote bodemvrijheid, dakrails en brede wielkasten. De afmetingen, 3,73 m lang, 1,62 m breed en 1,49 m hoog, laten duidelijk zien dat het om een stadsauto gaat. Ondanks de beperkte afmeting is het interieur ruim en er is plek voor 300 liter bagage of 600 liter als de achterbank is neergeklapt. Van de Electric Spring worden drie versies gemaakt. De reguliere versie, de versie voor de deelautomarkt en de bedrijfswagenversie. Deze laatste komt niet op de Nederlandse markt. Alle versies zijn natuurlijk uitgerust met de nodige veiligheidssystemen. De Dacia Spring Electric wordt uitgerust met een batterij van 26,8 kWh en een elektromotor met 44 pk. Dit maakt de Spring Electric uitermate geschikt voor het stadsverkeer aangezien de actieradius 225 km bedraagt en de topsnelheid 125 km/u is.