Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De GSe van Opel komt terug mét een plug-in hybride aandrijving

Opel kende al eerder de GSE. Nu haalt het automerk deze drieletterige aanduiding weer van stal. GSe staat nu voor Grand Sport electric. De Opel Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe en Grandland GSe zijn de eerste versies die worden aangeboden en dit zijn direct ook de topversies in het aanbod.

Zoals de naam al aangeeft, hebben de Opel Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe en Grandland GSe een elektrische aandrijving. Allen zijn plug-in hybrides. De Astra GSe heeft een vermogen van 225 pk en een koppel van 360 Nm. Dit maakt het voor de Astra GSe mogelijk om in 7,5 seconden vanuit stilstand te versnellen naar 100 km/uur. De topsnelheid ligt op 235 km/u en wanneer alleen gebruik gemaakt wordt van de elektromotor 135 km/u. Door de batterij met een vermogen van 12,4 kWh kan de Astra GSe 64 elektrische kilometers afleggen.

De Opel Grandland GSe heeft met een 1,6-liter turbobenzinemotor en twee elektromotoren een systeemvermogen van 300 pk en een koppel van 520 Nm. Genoeg vermogen om in 6,1 seconden te versnellen naar 100 km/uur vanuit stilstand. De twee elektromotoren, een op de vooras en een op de achteras, beschikt de Grandland GSe permanent over elektrische vierwielaandrijving. De Grandland GSe kan door de 14,2 kWh-batterij 63 kilometer elektrisch afleggen.De topsnelheden voor de Grandland GSe zijn gelijk aan die van de Astra GSe. De nieuwe Opel Astra GSe is te bestellen vanaf 49.499 euro en de nieuwe Grandland GSe vanaf 55.999 euro.