Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De nieuwe Kia e-Niro: elektrisch en verrassend ruim

De Kia e-Niro was afgelopen jaar één van de best verkochte elektrische auto’s op de Nederlandse markt. Niet verrassend, gezien de sterke combinatie van features, prestaties én Kia’s uitstekende betrouwbaarheid. Zo bieden zij zelfs zeven jaar garantie. Kia brengt nu een vernieuwde e-Niro op de markt. Kopers kunnen onder meer kiezen voor een kleinere accu – tegen een fórs lagere vanafprijs. 

De 2021 Kia e-Niro blijft qua uiterlijk gelijk; een ingetogen stijl met mooie details die overduidelijk goed in de smaak valt bij veel kopers. De volledig elektrische e-Niro is te onderscheiden van de hybride-variant door de blauwe accenten op de neus en achterbumper, de solide grille met laadpoort en de elektrische badging. Wij testen de meest uitgebreide ExecutiveLine editie.

Comfortabel interieur

De e-Niro is de ruimste elektrische auto in zijn klasse. Zo genieten de passagiers van voldoende been- en hoofdruimte voor een aangename reis. De bagageruimte is een riante 451 liter met de in delen neerklapbare bank rechtop. Doen we deze omlaag dan is dit zelfs 1.405 liter. Kia zet in op een comfortabel interieur met een premium uitstraling en afwerking. Elektrisch rijden biedt veel comfort; fluisterstil rijgedrag in combinatie met uitstekende prestaties. Voldoende opbergruimte en handigheden zoals de draadloze telefoonoplader waarderen we zeer.

Altijd verbonden
Uiteraard is de e-Niro voorzien van de nieuwste snufjes. Het high-end 10,25 inch multimedia- en navigatiesysteem geeft alle informatie die we nodig hebben. Ook kunnen we gebruik maken van de UVO-connect app, die de belangrijkste informatie over de auto ook op de telefoon toont. Zo kunnen we diagnostische gegevens raadplegen, de laadstatus van de auto en functies op afstand bedienen. Zet bijvoorbeeld de airconditioning aan voordat je naar de auto loopt, zodat deze lekker koel is op zomerse dagen.

Prestaties en bereik
De e-Niro werd door kopers ook vooral gewaardeerd om de prestaties en het aangename weggedrag. De nieuwe versie zet deze trend voort. Krachtige acceleratie, een groot bereik en opvallend sportief weggedrag maken hem een aangename auto voor alledag. De bestuurder kan kiezen uit diverse rijprogramma’s. Zo optimaliseert Eco+ het stroomverbruik, waarmee we met de grote 64 kWh accu tot wel 455 kilometer bereik halen. Of kies juist voor Sport, waarmee de auto scherper aanvoelt. Met de krachtige 204 pk elektromotor accelereert hij van stilstand naar 100 kilometer per uur in een nette 7,8 seconden. Comfort biedt een mooie balans. Een regeneratief remsysteem wint energie terug bij het afremmen om het maximale uit een lading te halen. De e-Niro is voorzien van een 3-fase laadsysteem waarmee tot drie keer zo snel bij een laadpaal geladen kan worden. Zo sta je nooit lang stil.

Drive Wise
Onder de noemer Drive Wise voegt Kia ook de nodige rijhulpen toe voor een veilige reis. Zo kennen we het afremmen bij noodsituaties, maar ook de autonome rijbaanvolgassistent en adaptieve cruise control. Deze zorgen voor het ‘binnen de lijnen blijven’ én het volgen op voldoende afstand van overig verkeer. Verder is de e-Niro voorzien van dodehoekcamera’s, een 360-graden inparkeercamera, adaptieve bochtenverlichting en meer. Door meer en meer van deze systemen te integreren werkt Kia ook toe naar de ambitie om in 2030 geheel autonoom rijden mogelijk te maken.

Uitvoeringen
De Kia e-Niro is in diverse uitvoeringen en accu/motorisaties leverbaar. Dit begint bij de Comfortline uitvoering met 39,2 kWh accu vanaf 35.995 euro. Deze komt al compleet met veel gangbare opties; elektrische ramen voor en achter, achteruitrijcamera, LED-verlichting rondom en diverse veiligheidssystemen. De Edition-uitvoering begint bij 37.995 euro. De DynamicLine editie start eveneens bij 37.995 euro. Deze is voorzien van de 39,2 kWh accu. Wie gaat voor de ComfortLine vanaf 39.995 euro heeft de grotere 64 kWh accu. De DynamicPlusLine is leverbaar in 39,2 en 64 kWh accuvarianten vanaf respectievelijk 39.495 euro en 40.495 euro. Onze geteste auto betreft de ExecutiveLine met 64 kWh accu, vanaf 45.995 euro. Dit omvat het meest uitgebreide pakket rijhulpsystemen, een JBL Premium Sound System, extra verstelmogelijkheden voor de stoelen, lederen bekleding, luxe instaplijsten en een schuif-kanteldak.

Pluspunten
+ Hoog uitrustingsniveau op alle uitvoeringen
+ Uitstekende prestaties en bereik
+ Ruim en comfortabel interieur

Prijzen Kia e-Niro
ComfortLine         vanaf 35.595 euro
DynamicLine        vanaf 37.995 euro
DynamicPlusLine vanaf 39.495 euro
ExecutiveLine       vanaf 45.995 euro