Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

De Škoda met kleine maar zeer handige vernuftigheden: Kamiq

Škoda-dealers hebben sinds kort de nieuwe Kamiq in de showroom staan. De Kamiq wordt door Škoda omschreven als ‘stoere stads-SUV’ en is voorzien van vele praktische oplossingen.

Er is bijvoorbeeld nagedacht over het openen van een flesje drinken. Wanneer u achter het stuur zit, kunt u daar niet beide handen voor gebruiken en andere methoden maken van een simpele handeling als het losdraaien van een dop vaak een knoeiboel. Škoda heeft de oplossing: noppen in de bekerhouder. Deze voorkomen dat het flesje meedraait bij het draaien aan de dop.
En wat dacht u van een paraplu opgeborgen in het portier? Altijd handig om bij de hand te hebben in Nederland als u het laatste stukje moet lopen.

Het Simply Clever-pakket van de Kamiq is verder uitgerust met deurrandbeschermers. Hoe vaak gaat het openen van een portier niet gepaard met het (net niet) raken van een ander voertuig met de rand van het portier? Om schade te voorkomen vouwt de deurrandbeschermer, een kunststof strip, zich over de rand van het portier. Bij het sluiten van het portier verdwijnt de strip weer. In feite een oplossing voor een veelvoorkomend probleem, die zo simpel is dat het vreemd is dat het niet eerder werd toegepast.

Natuurlijk is de Kamiq meer dan alleen deze vernuftigheden, maar ze laten wel zien dat er bij het ontwerp goed is nagedacht, want de Kamiq is verder voorzien van een ingebouwde simkaart, negen airbags en is tot wel 85 procent recyclebaar.