Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Deze koopjes zijn niet van een oud vrouwtje geweest…

DEVENTER – Het is misschien wel de meest eclectische autoverkoper van ons land. Eentje waar je terecht kunt voor een vijfdehands Volkswagen Golf, een blitse scooter, een vrachtwagen met tank, een quad en zelfs… een roeiboot. We hebben het hier niet over een alledaags bedrijf, maar over de Dienst Domeinen. Wie zijn voertuig onvrijwillig kwijtraakt aan de Staat, ziet hem op termijn hier onder de hamer gaan.

De overheid neemt om uiteenlopende redenen voertuigen in beslag van weggebruikers. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om auto’s die in beslag genomen worden vanwege openstaande boetes, maar ook bijvoorbeeld van notoire drankrijders of in het kader van ontneming van criminele winsten. Opmerkelijk genoeg mag de overheid deze goederen die snel in waarde dalen vrij direct verkopen. Wanneer dit onterecht blijkt bij de rechter, ontvangt de eigenaar dan het verkoopbedrag als schadevergoeding.

Verkoop
Domeinen Roerende Zaken verkoopt voertuigen door middel van veilingen. Elke eerste maandag van de maand is er een verkoop in Soesterberg, af en toe op andere locaties. Om te bieden op een auto moeten kopers via www.domeinenrz.nl een account aanmaken. Men kan dan vanaf de kijkdag tot aan de daaropvolgende donderdag een bieding doen. Wanneer u wint, ontvangt u snel bericht van een gegund kavel. Naast uw winnende bod betaalt u ook 15 procent opgeld voor de veiling. Ook zijn er mogelijke extra kosten, die veelal bij het kavel zelf staan. U betaalt dan de auto vooraf via iDeal of bankoverschrijving, waarna deze op afspraak af te halen is.

Lees de voorwaarden!
Hoewel er regelmatig leuke koopjes te vinden zijn bij Domeinen willen we wel het enthousiasme wat temperen. Het is in ieder geval verstandig om goed de voorwaarden voor de veilingen en verkoop door te nemen. Ook loont het om op de kijkdagen zelf absoluut het voertuig te inspecteren. De informatie bij Domeinen is niet altijd compleet dus een eigen inspectie is hoe dan ook aan te raden. Zo komt u niet voor al te vervelende verrassingen te staan bij het ophalen van uw nieuwe, bijzondere koopje.