Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Een update voor Toyota Corolla 

De Toyota Corolla krijgt een uitgebreide update. Zo wordt het design strakker en de digitale gebruikerservaring verbeterd. Ook is de vernieuwde Corolla uitgerust met de vijfde generatie hybride aandrijflijn. Naar verwachting staat de vernieuwde versie vanaf het tweede kwartaal van 2023 bij de dealer met een vanafprijs van 33.995 euro. Bestellen is al wel mogelijk.

Het exterieur van de Corolla ondergaat enkele subtiele veranderingen. De grille en de omlijsting van de mistlampen wordt gewijzigd en ook de lichtmetalen wielen krijgen een nieuw ontwerp. Ook introduceert Toyota twee nieuwe kleuren. Zo wordt Juniper Blue Metallic de nieuwe hoofdkleur. Dit is een levendig blauwe met rode ondertoon die zichtbaar is wanneer de auto van dichtbij wordt bekeken. De tweede nieuwe kleur is Ash Grey Metallic. Volgens Toyota zelf een tijdloze tint met donkere zilvervlokken in de lak.
Met de update krijgt de Corolla ook de vijfde generatie hybride aandrijflijn van Toyota. Deze wordt geleverd in een 1,8 liter en een 2,0 liter uitvoering met respectievelijk 140 pk en 196 pk. Door deze aanpassing krijgt de Corolla meer vermogen, maar blijft de CO2-uitstoot gelijk of wordt zelfs lager. Een opnieuw ontworpen Power Control Unit, transaxle-motor en lithium-ion-batterij die krachtiger en kleiner is, wordt de Toyota Corolla 18 kg lichter.
Met de update voor 2023 wordt de Corolla ook uitgerust met de nieuwste digitale systemen en multimediasystemen. De vernieuwde Corolla heeft een high definition 10,5 inch multimediadisplay. Door het antireflectiesysteem blijft het scherm in alle lichtomstandigheden leesbaar. De Corolla krijgt een digitaal instrumentarium van 12,3 inch. De bestuurder kan zelf bepalen welke informatie op dat scherm getoond wordt.
Verder heeft Toyota ook de veiligheidssystemen van de Corolla onder handen genomen. Zo krijgt de Corolla Toyota T-mate. Dit is het nieuwste Toyota Safety Sense pakket gecombineerd met diverse rij- en parkeerhulpsystemen.
Voor de GR Sport-uitvoering heeft Toyota nieuwe 18 inch lichtmetalen velgen ontworpen. Na de update heeft de GR Sport ook een nieuwe achterbumper. De stoelen in de Corolla Hatchback en Corolla Touring Sports hebben een nieuwe afwerking met het GR-logo in reliëf in de hoofdsteunen.