Zoek een occasion

U heeft geen filter geselecteerd!

Fiat 500X Yacht Club Capri knipoog naar zeilsport

Door een druk op de knop wordt de “Dolcevita” kap van de Fiat 500X Yacht Club Capri geopend. Daarmee is deze uitvoering de eerste “openlucht” 500X.

Volgens Fiat ademt de 500X Yacht Club Capri luxe en heeft deze uitvoering kenmerken die doen denken aan de zeilsport. Zo wordt de introductieversie van de Fiat 500X Yacht Club Capri geleverd in de exclusieve kleur “Blue Venezia” en heeft deze een blauwe, elektrisch bedienbare kap. De spiegelkappen en deurgrepen zijn afgewerkt met geborsteld chroom. Een ander kenmerk dat verwijst naar de zeilsport zijn de blauwe en ivoorkleurige lijnen ter hoogte van de taillerail. De lijnen doen denken aan de lijn van boten. De 18” lichtmetalen velgen met zeeblauwe elementen zijn eveneens een verwijzing naar de zeilsport.

De Fiat 500X Yacht Club Capri heeft de nieuwe 1.5 turbomotor en een 48-Volt/15-kW e-motor. Verder heeft de 500X Yacht Club Capri de nieuwe 7-traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Al met al heeft deze eerste “openlucht” 500X 130 pk onder de motorkap en dat is goed voor 240 Nm aan trekkracht. De BSG (belt start generator) elektromotor zorgt voor een volledig elektrische start. Dankzij de elektromotor kan er tot 3 kilometer met een snelheid tot 20 km/u afgelegd worden. De accu laadt automatisch op bij afremmen. De hybridetechnologie geven deze Fiat volgens de fabrikant een lager verbruik, meer comfort en meer rijplezier.

De 500X Yacht Club Capri staat al bij de dealer. Voor een bedrag vanaf 39.990 euro is de 500X Yacht Club Capri uitgerust met onder andere UCONNECT™ navigatie met 7″ touchscreen, Bluetooth & DAB radio en Apple Carplay® / Android Auto™. Het lederen stuurwiel geeft de mogelijkheid om de audio te bedienen. Verder heeft deze uitvoering een 3,5″ TFT instrumentenpaneel in kleur, cruise control, airconditioning, extra getinte ramen achter en 18” lichtmetalen velgen. Ook aan de veiligheid van inzittenden en overige weggebruikers heeft Fiat gedacht. Deze Fiat 500X heeft onder meer de LED-verlichting, achteruitrijcamera en legio Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Zo wordt de bestuurder door Attention Assist gewaarschuwd als er vermoeidheid wordt gedetecteer en kan de Autonomous Emergency Brake bij een dreigende aanrijding de auto volledig tot stilstand brengen. Voor wie de standaarduitrusting niet voldoende is, heeft Fiat nog tal van opties waarmee de uitrusting van de Fiat 500X Yacht Club Capri aangevuld kan worden.

www.fiat.nl